1/24/2012

Bombons de xocolata per l'Anna T.


A  la becària del nostre Grup de Recerca, l'Anna T, li han aprovat el projecte de tesi amb moltes (i merescudes) felicitacions. Com que la vida acadèmica és un camí auster amb pocs reconeixements de la feina feta, en aquesta ocasió tenim un bon motiu de celebració.
I aprofitant que tenim reunio del Grup a final de mes, he pensat que què millor que uns bombons de xocolata ben divertits per pujar l'ànim.He près com a punt de partida una recepta del blogaires de la Cuina vermella, pero no m'he pogut estar de començar a incorporar variacions.

Per començar, he hagut d'investigar com temperar la xocolata. La milllor explicació que he trobat ha estat la del blog Delicies del Rebost que relaten en vídeo el que van aprendre en un Taller al Museu de la Xocolata. Per atemperar, hem de fondre la xocolata al Bany Maria o al microones (periodes de 30 segons i remenar per evitar que es cremi). 
Un cop desfeta s'aboquen 2/3 parts sobre el marbre i es remena amb una espàtula fins baixar la temperatura (27ºC la blanca, 28ºC la de llet i a 29ºC la negre). A continuacio es barreja amb la resta de xocolata fosa per aconseguir la temperatura adequada per poder treballar (28ºC la blanca, 29ºC la de llet i 30ºC la negre sense llet). 

Es posa la xocolata dins de petits motllos ("patufos") i es guarneixen 
amb ganyips ben diferents.
  


Ingredients:
Xocolata negre, xocolata amb llet i xocolata blanca
 
Guarniments: festucs, vainilla, granet d'ametlla, sal màldon, ratlladura de llima o llimona, pipes, fruita confitada (taronja, cirera, maduixa...), fulles de menta fresca...


He fet diverses combinacions: xocolata blanca amb festucs i maduixa confitada, xocolata negra amb pipes torrades i sal maldon, xocolata amb llet amb trossets d'ametlla marcona i bocins de de taronja confitada i xocolata negra amb fulles de menta fresca. Però en podem fer tantes com se'ns acudeixin. 

Es deixen refredar a la nevera tapada amb film transparent per evitar que agafi olors.

I ens els podem menjar escoltant al gran Rufus...

Cigarettes and Chocolate Milk pel Rufus Wainwright, (Uanruait, que diu en Joan)

Cigarettes and Chocolate Milk by Rufus Wainwright on Grooveshark

5 comentaris:

  1. Moltes felicitats a l'Anna T, certament en l'època de retallades que vivim ara (sobretot en investigació) que t'aprovin un projecte és motiu de gran celebració.
    Els bombons t'han quedat perfectes, temperar la xocolata a casa és molt molt molt complicat!

    ResponElimina
  2. Boníssims! I realment ben elaborats, atemperant la xocolata i tot! Felicitats! I per l'Anna també ;)

    ResponElimina
  3. Li transmetré a l'Anna T. les felicitacions.. I teniu tota la raó: temperar xocolata a casa és molt, molt difícil ! El gust era bó, però els acabats s'han de millorar..Mica a mica...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laura,
      moltíssimes gràcies pels bombons i les felicitacions
      Els de xocolata blanca eren boníssim(hi tinc debilitat per la blanca). Vols dir que no era per la calefacció?
      Jo també sóc aficionada a la cuina dolça o sigui que a partir dá ra seguiré el teu bog
      fins aviat,
      Anna

      Elimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina