A la becària del nostre Grup de Recerca, l'Anna T, li han aprovat el projecte de tesi amb moltes (i merescudes) felicitacions. Com que la vida acadèmica és un camí auster amb pocs reconeixements de la feina feta, en aquesta ocasió tenim un bon motiu de celebració.
I
aprofitant que tenim reunio del Grup a final de mes, he pensat que què
millor que uns bombons de xocolata ben divertits per pujar l'ànim.He
près com a punt de partida una recepta del blogaires de la Cuina vermella, pero no m'he pogut estar de començar a incorporar variacions.
Un cop desfeta s'aboquen 2/3 parts sobre el marbre i es remena amb una espàtula fins baixar la temperatura (27ºC la blanca,
28ºC la de llet i a 29ºC la negre). A continuacio es barreja amb la resta de xocolata fosa per aconseguir la temperatura adequada per poder treballar (28ºC la
blanca, 29ºC la de llet i 30ºC la negre sense llet).
Es posa la xocolata dins de petits motllos ("patufos") i es guarneixen
amb ganyips ben diferents.
Ingredients:
Xocolata negre, xocolata amb llet i xocolata blanca
amb ganyips ben diferents.
Ingredients:
Xocolata negre, xocolata amb llet i xocolata blanca
Guarniments: festucs, vainilla, granet d'ametlla, sal màldon, ratlladura de llima o llimona, pipes, fruita confitada (taronja, cirera, maduixa...), fulles de menta fresca...
He fet diverses combinacions: xocolata blanca amb festucs i maduixa confitada, xocolata negra amb pipes torrades i sal maldon, xocolata amb llet amb trossets d'ametlla marcona i bocins de de taronja confitada i xocolata negra amb fulles de menta fresca. Però en podem fer tantes com se'ns acudeixin.
Es deixen refredar a la nevera tapada amb film transparent per evitar que agafi olors.
I ens els podem menjar escoltant al gran Rufus...
Es deixen refredar a la nevera tapada amb film transparent per evitar que agafi olors.
I ens els podem menjar escoltant al gran Rufus...
Cigarettes and Chocolate Milk pel Rufus Wainwright, (Uanruait, que diu en Joan)
Moltes felicitats a l'Anna T, certament en l'època de retallades que vivim ara (sobretot en investigació) que t'aprovin un projecte és motiu de gran celebració.
ResponEliminaEls bombons t'han quedat perfectes, temperar la xocolata a casa és molt molt molt complicat!
Boníssims! I realment ben elaborats, atemperant la xocolata i tot! Felicitats! I per l'Anna també ;)
ResponEliminaLi transmetré a l'Anna T. les felicitacions.. I teniu tota la raó: temperar xocolata a casa és molt, molt difícil ! El gust era bó, però els acabats s'han de millorar..Mica a mica...
ResponEliminaLaura,
Eliminamoltíssimes gràcies pels bombons i les felicitacions
Els de xocolata blanca eren boníssim(hi tinc debilitat per la blanca). Vols dir que no era per la calefacció?
Jo també sóc aficionada a la cuina dolça o sigui que a partir dá ra seguiré el teu bog
fins aviat,
Anna
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina