1/31/2012

Pastís de pastanaga, poma i carbassa

Estem de celebracions. Si la setmana passada era l'aprovació del projecte de tesi de l'Anna, demà esmorzarem per celebrar que la Múriel ha passat l'avaluació de Lector de l'AQU. I he pensat que era una bona excusa per a posar en pràctica la recepta del pastís de pastanaga, poma i carbassa que vam aprendre al Taller del Bonpreu amb Pep Nogué.

Es tracta de fer dos grups d'ingredients. 

D'una banda, tenim el Grup A on barrejarem:
2 cup de farina (300 gr) 
2 cup de sucre morè (400 gr)
2 teaspoon de llevat Royal (1 culleradeta) 
1/2 teaspoon de bicarbonat
1 teaspoon de canyella en pols
1/4 teaspoon de gingebre o cardamom (opcional)

Com veiem, va amb mides nord-americanes. Jo he posat l'equivalència en grams al costat, però també va bé saber que significa això dels cups i els teaspoons

D'altra banda, posarem en marxa el Grup B:
4 ous (d'aproximadament 65 gr)
3/4 de cup d'oli vegetal (p.ex oliva. Jo he fet servir oli de vainilla) (150 ml)
1 cup de pastanaga ratllada (100 gr)
1 cup de carbassa ratllada (100 gr)
1 cup de poma Golden ratllada (100 gr)
Com que no tenia carbassa a ma, jo he augmentat la quantitat de poma i pastanaga a 150 gr respectivament. Es poden fer les combinacions que es vulguin.

Primer, barregem tots els ingredients del Grup A. A banda, es barregen els del Grup B (jo he separat els rovells de les clares, les he muntat i les he afegit al final per donar volum)

Es barregen els dos grups d'ingredients i s'emmotlla. Es cou en un forn pre-calentat uns 40 minuts a 175º

Si volem fer "crostetes" laterals, s'ha de desemmotllar en calent posant-lo cap per avall per deixar evaporar la humitat

Si volem rematar la feina amb una cobertura ben ianqui (frosting), es barreja formatge (Philadelfia o Mascarpone) amb sucre llustre al gust fins que quedi ben cremós. Es posa per sobre del pastís.

I a la Banda Sonora, la veu d'una jove cantant francesa que neix del cor i es trenca a la gola: Zaz (Isabelle Geffroy) cantant "Eblouie par la nuit".

Laura nos prepara un pastel muy sabroso pero no muy dulce al que podemos acompañar de un cava soberbio. Aunque es mejor no tomar los cavas con los postres dulces haremos hoy una excepción con TANTUM ERGO PINOT NOIR BRUT NATURE de la zona de Requena. Tiene matices avainillados y de bollería que nos darán el contrapunto perfecto. ¡Si no lo conoces corre a buscarlo!

4 comentaris:

  1. Mite'l! Escolta, l'oli de vainilla segur que li dóna un regustet molt bo! I el frosting ja seria el toc final 0% dietètic però 100% fantàstic!

    ResponElimina
  2. Moltíssimes gràcies Laura! Estava boníssim el pastis!
    Petons, Muriel

    ResponElimina
  3. Caram, els companys de feina et faran l'onada, je je je...
    La cobertura de formatge vesteix de festa una coca ja per si sola deliciosa ;)

    ResponElimina
  4. Quina pinta que té, la cobertura hi va genial!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina