4/13/2012

Roses de poma


Les roses recordades
 Recordes com ens duien
aquelles mans les roses
de Sant Jordi, la vella
claror d'abril ? Plovia
a poc a poc.
 Salvador Espriu
El caminant i el mur, 1954
 


A Catalunya, Sant Jordi és sinònim de roses vermelles i de llibres. Per això, davant la proposta de les amigues del Enfogona't! de fer alguna recepta relacionada amb la festivitat, se m'han acudit aquestes roses de poma, embolcallades amb pasta fullada com si fos un llibre. M'he inspirat en la recepta de Rosas de hojaldre y manzana que ha fet Ana en su cocina i també les Apple Roses de Having Fun in the Kitchen.


Ens caldrà:

1 làmina de pasta de full 
2 pomes Fuji (o Royal Gala)
2 cullerades de sucre
1 cullerades de suc de llimona
250 ml d'aigua
Colorant alimentari vermell
2 cullerades de sucre glass
Sucre moré per empolsinar

Opcional
1 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de pell de llimona ratllada


Pelem i tallem les pomes a grills, vigilant que la part interior sigui mes estreta que l'exterior. (si no, no aconseguirem l'efecte "rosa"). Els deixem en remull uns 10 minuts amb l'aigua, les 2 cullerades de sucre, un raig de limona i unes 10 gotes de colorant alimentari vermell. Despres es couen al microones uns 3,5 minuts a potència forta. Es treuen del líquid, s'escorren desseguida, i es deixen refredar sobre paper absorbent.

Estirem la làmina de pasta de full i s'espolsa amb el sucre llustre. Si volem es barreja amb canyella i la pell ratllada de la llimona.


Es tallen tires d'uns 2 cm d'ample. Es coloquen els grills de poma encavalcats, superposant l'un a sobre l'altre tota la tira. S'enrolla i es tanca el final amb una gota d'aigua.

Es posa una mica de sucre dins de motllos de silicona per a magdalenes i es coloca el rotllet a dins. S'empolsina amb sucre moré i es cou al forn uns 20 minuts a 180º

I si volem roses de pitiminí, no hi posem colorant:


Que la gent que us estima us regali roses, mentres sona The Rose cantada per Bette Midler.  Bon Sant Jordi !

7 comentaris:

  1. Una gran idea i molt original, Laura!!! Moltes gràcies per participar a l'Enfogona't ;)Petons

    ResponElimina
  2. Gràcies Laura! Estem super contentes de la teva recepta i ens agrada que siguis valenta i trenquis el gel! petonet

    ResponElimina
  3. Gràcies, Clara i MArina. M'agrada molt el vostre blog i la proposta del "Enfogona't". Es tracta d'anar sumant, no? A veure si s'anima mes gent

    Abraçades

    ResponElimina
  4. Caram, m'agrada el teu blog!!! no el teneixia i ja només veure les roses ja m'he dit, aquí hi ha una cuinera que promet!!! jeje, gràcies per passar pel meu blog, i pel comentari.
    Que original aquesta recepta, ha de ser ben bona!!!
    Continuaré tafanejant i de pas miraré aquesta proposta per Sant Jordi.
    Feliç cap de setmana, bonica!

    ResponElimina
  5. Apa, quina currada !!!
    T'han quedat super xules!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Hauràs de venir al Atelier a fer classes de cuina creativa, la idea m'ha semblat molt bona en el sentit més ampli de la paraula.
    Abraçades

    ResponElimina
  7. Gràcies, noies! Però jo ho faig nomes per divertir-me i no gosaria donar classes a ningú... De totes maneres, gràcies per la invitació. Us asseguro que estan superbones...

    ResponElimina