4/02/2012

Galetes de sucre de "The Settlement"

  The way to a man’s heart is through his stomach

Lizzie Black Kander va fundar, l'any 1900, el primer club social de Milwaukee, conegut popularment com "The Settlement". Oferia  formació en competències professionals i domèstiques, classes d'anglès, d'història d'Amèrica i de música. Kander també creia que el menjar era un poderós mitjà d'expressió religiosa i cultural i va utilitzar les classes de cuina per a que els immigrants s'adaptessin a la cultura nord-americana d'acollida.

Per ajudar a les seves alumnes de les classes de cuina va publicar The Settlement Cookbook el 1901, que incloïa tant consells domestics i normes d'higiene com receptes de pastissos i galetes

La primera edició del Receptari va sortir el 30 d'abril de 1901, i en l'any 2004 el llibre ja anava per la seva 40ena edició amb mes d'un millió i mig de còpies venudes.De l'edició facsímil que ens ofereix  la Wisconsin Historical Society, he provat una  recepta de galetes per tastar el gust de la Terra promesa americana de principis del segle XX. 

Galetes de sucre (p.373)
1/2 cup de mantega
1 cup de sucre
1 ou
1/4 cup de llet
2 culleradetes de llevat
1/4 culleradeta de vainilla o un altre gust
2 cups de farina (segons calgui)

Es barregen la mantega i el sucre. Es bat l'ou i es barreja amb la llet. S'afegeix el llevat a la meitat de la farina i se li aboca la barreja liquida. Es va incorporant la resta de farina poc a poc fins aconseguir una pasta prou lligada per desenganxar-se. 

S'aplana la massa amb un corró i es deixa amb un gruix aproximat de 1/2 cm. Es talla amb un tallador de galetes amb la forma que ens agradi més. Si es vol, es poden empolsar amb canyella, sucre morè o bocins de nous.  

Es couen al forn a temperatura alta durant 10/15 minuts

I per un gust genuïnament americà, American Pie de Don McLean (1971)

2 comentaris:

  1. Si llegís el meu avi aquesta recepta al·lucinaria amb les quantitats, per ell un cup sempre havia estat el lloc on fermentava el vi! ;) Ara seriosament, està molt bé aquest apunt històric, i m'han agradat molt, les galetones!

    ResponElimina
  2. Em sembla que el gust de les galetes de la terra promesa americana de principis de segle passat ha de ser boníssim!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina