2/17/2012

Bol d'arrós, pollastre i ou (Oyakodon)

La Mihoko ens ha explicat que el nom d'aquest plat en japonès és "mare i fill" en referència al pollastre i a l'ou que formen part de la recepta. I deixant a banda les relacions de parentiu entre els ingredients, el resultat és boníssim.

Ingredients:
2 cuixes de pollastres desossades

2 cebes de Figueres
2 ous
Salsa de soja
Sucre
Sake 
Mirin
Dashi
Part verda de la ceba tendra 
Alga Nori


Per a fer la salsa de cocció ens caldrà salsa de soja, sucre (pot ser moré), sake, mirin i dashi.Es disol una cullerada de Dashi en 200 ml d'aigua i s'hi afegeixen 4 cullerades soperes de salsa de soja, 2 cullerades de sucre, 2 de sake i 2 de mirin.

Un cop barrejat, es posa en una cassola i es posen dues cebes de Figueres tallades en juliana. Es deixa coure fins que la ceba estigui desmaiada.

S'afegeixen dues cuixes de pollastre desossades i tallades a daus. Es deixen coure a foc baix i amb la cassola tapada uns 10 minuts. S'afegeix la part verda de la ceba tallada a rodanxes

Es baten 2 ous i un cop el pollastre està cuit, s'aboca l'ou per sobre, s'apaga el foc i es deixar quallar uns 5 minuts amb la cassola tapada.

A banda, hem preparat arrós a la japonesa i l'hem deixat reservat. 

Muntem el plat posant l'arrós al fons del bol. A sobre es posa el pollastre amb la ceba i l'ou i es guarneix amb trossets d'alga Nori.

Tan bó com la versió de Belle & Sebastian
Here Comes The Sun by Belle & Sebastian on Grooveshark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada