2/07/2012

Tatin de gírgoles, porro i formatge

Aquest divendres passat he aconseguit reunir als Pilots de la promoció 1996, àlies els "Lacremdelacrem". La darrera vegada que ens vam reunir "al completo" va ser el juliol de 2001, o sigui que ja començava a ser hora. .

Vaig estar temptada de fer un menú de cuina romana (més que res per recordar on va començar tot), però la dificultat de trobar alguns ingredients a temps em va fer decantar per un menú més assequible. Un altre dia serà (ho prometo!)

Aixi donçs vaig pensar a fer uns entrants d'aquells que agraden a tothom: una tarta salada de gírgoles, porro i formatge. Però per donar la  volta a la cosa, vaig pensar a fer-ho en format tatin.

Necessitarem
250 gr de gírgoles
1 manat de porros
Formatge de cabra a làmines
sal i sucre
Salsa Perrins
Pasta brisa

He partit de la recepta del  Tatin de llenegues amb botifarra negre de Cuinar és generós però he modificat els ingredients: gírgoles enlloc de llanegues (és el que tenim a la Coope) , he suprimit la butifarra negra però he afegit el porro i el formatge.  

Per començar, netegem les gírgoles. Es talla el porro a rodanxes i es sofregeix en una paella fins que està desmaiat.

A banda es passen les gírgoles per la paella amb una mica de sal i pebre. 

Es pinta el motllo amb oli i Salsa Perrins (Worcestershire) i s'empolsina amb una mica de sucre. Es van col·locant les gírgoles cap per avall, cobrint el fons del motllo i a sobre s'escampa el porro i bocinets de formatge de cabra. 

Es cobreix amb la pasta brisa i s'enforna amb el forn calent. Es cou a uns 180º fins que la pasta esta dauradeta. Un cop cuita, se li dona la volta desseguida en un tombatruites i se serveix tebiona.  

Aquest cop ha quedat una massa oliosa però la combinació té gràcia i ja procuraré que no passi la propera vegada.

Com a música de fons, em venen al cap les Variacións Goldberg tocades per Glenn Gould que associo indefectiblement amb aquelles llargues nits d'estudi i amb "Estadística aplicada a les CCHH i Socials" !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada