7/20/2012

Préssecs en almívar

Aquesta setmana ha arribat una gran quantitat de préssecs a la Cooperativa. No gaire grossos, tenen un gust excel·lent. I tenint en compte que les nenes tenen passió pel préssec en almívar, he pensat de fer-ne de casolà. He trobat fòrmules clàssiques o altres alternatives però no menys eficaces

Primerament, esterilitzem els pots on volguem fer la conserva. Això es fa bullint-los (amb tapadores incloses) coberts d'aigua durant 10 minuts. Un cop bullits, es treuen i es deixen assecar sobre un drap net. 

Moritz investigant
A banda, partim els préssecs, i girem les dues meitats en direccions oposades per treure el pinyol. Un cop tret, pelem amb cura les dues parts i les reservem en un plat amb un rajolí de llimona o llima per a que no s'oxidi.

Amb cura, anem colo·locant per capes els mitjos préssecs dins del pot, els anem cobrint amb dues cullerades soperes de sucre i aigua i així anem omplint fins a que el pot és ple. Es tanca i es posa a bullir al bany maria, cobert amb aigua, durant 15 minuts. 

Apaguem el foc i deixem refredar el pot dins de l'olla per evitar canvis sobtats de temperatura. 

I per la banda sonora d'avui, una veu de pell de préssec: Maria Bethania cantant Tua (2009)

Tua by Maria Bethânia on Grooveshark

1 comentari:

  1. Que bons que són els préssecs, també en almívar! Ja n'he fet conserva,també, i la tinc al rebost. Però segur que préssecs de la coope són millors! Petonet

    ResponElimina