5/27/2012

Ous farcits de shiitake, ceba tendra i gingebre


Aquest mes, les Memòries d'una Cuinera ens han proposat de fer ous farcits. I jo he pensat que podria fer una recepta -fusió, combinant elements japos i europeus. El resultat ha estat sorprenentment bo i ben lleuger. Us asseguro que repetirem

Necessitarem:
1/2 dotzena d'ous
6 o 7 shiitakes (si són secs els posem en remull)
1 ceba tendra
una mica de arrel de gingebre
Salsa Perrins

Bullim els ous 12 minuts en una olla amb aigua abundant i un rajolí de vinagre. Un cop cuits, els pelem i tallem verticalment.

Treiem el rovell cuit amb una cullereta i el posem en un bol. A banda, tallem el shiitake a bocins ben petits, la ceba tendra i ratllem el gingebre. Ho sofregim en una paella amb una miqueta d'oli de girasol fins que esta ben cuit. Ho deixem refredar.

Es barregen amb una forquilla els rovells d'ou, els bolets, la ceba i el gingebre. S'acaba de lligar amb un rajolí de salsa Perrins.

Farcim els ous amb la barreja i se serveixen a temperatura ambient. 

I la banda sonora que li pertoca és també una canço-fusió, una versio  brutal  de les Aguas de Março, cantada per la Marisa Monte i David Byrne (Red Hot & Rio, 1996)

Waters Of March by David Byrne & Marisa Monte on Grooveshark

5 comentaris:

  1. A tenir en compte al sopar japo de Sant Joan!! jejeje... Dijous em comentes el resultat! ;-)

    ResponElimina
  2. quins bolets més diferents! m'agraden moltíssim els bolets (qualsevol tipus) així que aquest tipus de farcit a casa ens agradaria molt. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  3. Què bons!!!els shiitake tenen un gust espectacular!!molt suau i original!!

    Petonets!

    ResponElimina
  4. Què oriental que ets! M'agrada molt aquesta combinació.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina