5/14/2012

Mini pites amb llaminera a la mostassa

Aquest mes, el repte de La recepta del 15 són els entrepans. I com que tothom en sap fer d'entrepans, la dificultat està a trobar una recepta una miqueta diferent. He decidit fer una recepta-fussió, ja que els entrepans, en essència, són contenidors de pa que porten el tall i/o els vegetals en mig, oi?

Farem pa de pita a partir de la recepta d'en Xavier Barriga, tot i que el podem trobar ja fet a molts badulaques.  

250 gr de farina per a fer pa
5 gr de sal
140 ml d'aigua tèbia
2 gr de llevat sec de forner

Es pasten tots els ingredients i sense deixar reposar, es divideixen en peces d'uns 50 gr. Es formen boles llises i compactes
Es deixen fermentar les boles uns 45 minuts tapades amb un drap humit, per evitar que es faci crosta. Un cop ha passat aquesta estona, es posa farina sobre el marbre i s'aplanen les boles amb el corró, deixant-les a 1,5 cm de gruix aproximadament.

S'escalfa el forn a màxima potència. Si se'n disposa, es posa també a escalfar una placa de gres o ceràmica, sinó amb la safata del forn
Es posen les pites a coure una a una fins que s'inflin completament (aproximadament uns 3 minuts).

Es deixen refredar i se'ls hi talla un barretet per poder incorporar el farciment.  

En aquest cas, he optat per farcir-les amb llaminera de porc a la mostassa, però permet les combinacions que volguem (com per exemple la recepta del Bocadillo de rosbif, aguacate y cebollitas glaseadas de El comidista)

Per la llaminera
una llaminera de porc d'uns 325 gr  
Salsa Perrins
sal i oli d'oliva
pebre negre molt

mostassa de granet

La nit abans, es deixa marinar el tall de llaminera untat de sal, pebre, oli i salsa Perrins. L'endemà, es cou en una paella amb oli de girasol a foc roent. Quan ja ha quedat torrat per fora, es posa dins d'una safata per anar al forn, untat amb mostassa i es deixa coure uns 20 minuts a 180 º


Un cop cuit, es deixa refredar i es talla ben finet, si es possible amb una màquina de tallar embotits. I si no, a pols.

Es pot servir acompanyat de mostassa, ketxup, salsa bearnesa o amb un simple rajolí d'oli d'oliva. I afegir els vegetals que ens vinguin de gust: tomàquet, enciam, cogombrets, cebollí....

I aquesta recepta es mereix una banda sonora divertida i vitalista com Our House, dels Madness (The Rise & Fall, 1982)
Our House by Madness on Grooveshark

8 comentaris:

  1. Caram, quina aportació tan original!! Has fet una fusió fantàstica, segur que queda boníssim!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponSuprimeix
  2. Laura, fantàstica proposta, és clar! No hi havia pensat, en la pita, com entrepà vull dir. I si a sobre el pa és recepta del Xavier Barriga (que a mi m'entusiasme) em menjaria aquest entrepà a ulls clucs!! Petons

    ResponSuprimeix
  3. Uau, atrevir-se a fer el pa de pita a casa em sembla molt complicat!
    I amb aquest farcit ha de quedar molt bo, que la mostassa i el porc combinen molt bé.

    ResponSuprimeix
  4. Quin "entrepà" més original!!! I, com la Gemma, penso que ets molt "valenta" fent el pa de pita a casa. Gràcies per passar-ne la recepta. M'agradaria provar de fer-ne, a veure si me'n surto. ;-)

    ResponSuprimeix
  5. Però quina pintassa que té aquest entrepà. Amb el toc de mostassa, m'encanta. Hauré de provar de fer el pa pita. Sempre m'ha fet una mica de por. Seguiré els teus consells! ;)

    Moltes gràcies per participar!

    Petonets!

    ResponSuprimeix
  6. Amb el pà cassolà i aquests ingredients.. un entrepà de primera. M´agrada!!!! petons,

    ResponSuprimeix
  7. Qué bueno. Además me ha encantado la receta del pan. Voy a intentar hacerla.

    ResponSuprimeix
  8. Laura,
    Des de Terrassa et felicitem per la recepta, la vaig fer ahir i a tothom li va encantar...

    ResponSuprimeix