7/03/2016

#vadellaunes 2016

Foto: Sara-Maria Aixàs
Aquest passat dia 1 i 2 de juliol i de la mà de la Beth Florensa del Tastarutes, es va organitzar la segona edició del Vadefoodies, festival de tendències gastronòmiques al Museu de la Pell d' Igualada. En aquesta edició hem pogut gaudir d'un ampli ventall d'activitats: taules rodones i conferències, parades de restauradors i cellers, el VadeVins, primer mercat de vins de taller i l'activitat És l’hora del Vermut, showcooking amb Conservas Ramón Peña, conduit per Miguel Vega, assessor gastronòmic de l'empresa. 

Les Conserves Ramón Peña varen ser fundades l'any 1920 a Cambados per Don
José Peña Oubiña i molt aviat va esdevenir una de les conserveres més importants de Galícia. Des dels seus inicis han apostat per la qualitat del producte, utilitzant matèria prima d'altíssima qualitat com les escopinyes i les cloïsses bavoses de la Ria de Noya o la tonyina d'aleta clara (Yellowfinn Tuna). A partir d'aquests elements, es du a terme un procès d'envasat artesanal de ma de les Damas de la conserva, seguint receptes de fa mes de 70 anys
De la ma de Miguel Vera vam assistir a la preparació i degustació d'uns aperitius ben senzills i deliciosos, que us presento tot seguit:

Escopinyes amb ous de garoina
És possiblement la tapa mes senzilla ja que combina només les escopinyes, una culleradeta d'ous d'eriçó i el liquid de govern o de cobertura (el liquid que acompanya la conserva, sigui aigua, oli o escabetx) . En aquest cas només aigua i sal. És simplement exquisida.

Xoubiñas a l'antiga
En gallec a les sardinetes els hi diuen xoubiñas. I per fer aquesta tapa sorprenent només cal utilitzar un boci de tomàquet, una xoubiña en oli d'oliva, una punteta de mostassa antiga i un crouton de pa per aportar cruixent



Musclos en escabetx
Per aquesta tapa es posa el musclo amb una punta de tomàquet concentrat Oro di Parma. S'hi afegeixen taquets de gingebre fresc i bocins de kimchi. S'afegeix el liquid de govern que hem emulsionat amb una batedora de capuccino.

Cornucòpies de xouba I així com les sardinetes es diuen xoubiñas en gallec, el nom de les sardines no pot ser un altre que xoubas. Abans d'envasar-les, s'enfarinen i fregeixen i se'ls hi afegeix un sofregit de ceba, tomàquet i pebrot.

Per preparar aquestes cornucòpies es tallen a tires una làmina de pasta de full i s'enrotlla al voltant d'un motllo pintat amb oli (o es compren ja fets).
Un cop estan els corns cuits, s'hi posa una herba amarga (com per exemple rúcula, que aïllarà la maionesa de la pasta de full, evitant que s'estovi. Desprès es posara una punta de maionesa i la sardina.




Sandvitx de tonyina
Finalment en Miguel Vila ens va ensenyar una manera molt senzilla de fer un sandvitx de tonyina. Simplement fem una pasta barrejant tomàquet triturat, maionesa i bocins de tonyina. Untem les llesques de pa (pot ser d emotllo) i hi posem trossos de tonyina al damunt

Val la pena tenir llaunes de conserva de qualitat al rebost perquè podem fer meravelles. Es poden trobar al Club del Gourmet de El Corte Ingles.

A la Banda sonora, una cançó delicada i fosca: The Frail dels Nine Inch Nails. 1,54 minuts que posen la pell de gallina. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada