9/16/2015

Farcellets de butifarra amb fruita dolça

Com cada any, la Revista Cuina organitza el IV Concurs de Cuina per Bloguers relacionat amb la Festa del Porc i la Cervesa que tindrà lloc a Manlleu del 25 al 27 de setembre. I en aquesta edició, l'ingredient obligatori és la botifarra

A Catalunya, de botifarres en tenim de tota mena: crues i cuites, blanques i negres, de perol, d'ou, esparracades, farcides de les coses mes variades i una que a mi m'agrada especialment: la botifarra dolça de l'Empordà.  Aquesta darrera és força especial, ja que de vegades no se sap si estas menjant un segon o un postre. Pero lliga molt amb la tradició catalana de barrejar dolç i salat.

I amb aquesta idea al cap, a l'Amadeu de La Fàbrica de cemento i  servidora ens em empescat uns farcellets de botifarra combinada amb fruita dolça, concretament figues, dàtil i mango. 

Necessitarem
Una botifarra crua de pages
3 figues
1 mango
50 gr de pasta de dàtil
mantega
sucre moré
un paquet de pasta brick 
Llavors de sèsam torrat

En primer lloc, esparraquem la botifarra i la coem salpebrada a la paella. La reservem.

A banda preparem les fruites: 

Figa: pelem i tallem les figues a làmines d'un mig cm de gruix. Les passem per la paella amb una mica de mantega i sucre moré. Quan es caramel.litzen, les retirem i reservem

Mango: el pelem i tallem a làmines i les passem una mica per la paella amb mantega. En aquest cas les podem amanir amb una mica de pebre negre. 

Dàtil: podem utilitzar la pasta de dàtil que venen ja preparada a les botigues àrabs. La barregem amb mantega pomada i li afegim unes gotetes de flor de taronger. Ho reservem. 

Per muntar el farcellet tallem làmines de pasta brick d'uns 10 cm d'ample. Posem una culleradeta de butifarra cuita i de la fruita amb que la volguem combinar i comencem a plegar la tira triangularment. (es veu molt be aquí). Ho acabem de segellar amb un pinzell i mantega i ho guarnim amb llavors de sèsam torrat.

Ho coem al forn a 180ª uns 20 minuts o fins que la pasta esta ben daurada.

Per la Banda sonora d'avui, m'ha vingut al cap Un africano por la Gran Via interpretada pels grans Radio Futura, com a homenatge a tots aquells que havent nascut lluny, consideren aquest pais nostre com a seu

2 comentaris:

  1. Apa que no han de ser bons ni res aquests farcellets!!!!
    Fins el dia 26, ens veiem a Manlleu!!!!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Que bons aquets farcellets i quina bona idea!
    Felicitats!
    Ens veiem allá!

    ResponElimina