7/26/2014

De vacances !

Enguany, el Cuinejar se'n va de viatge a l' Iran i estarà descansant una quinzena. Tornarà carregat de  projectes, fotos de menjars exòtics, noves receptes i moltes ganes de seguir compartint fogons amb tots vosaltres. Que gaudiu d'unes bones i merescudes vacances i fins la tornada !

Anatòlia 2013

I per anar fent boca....

«Aquest és el palau que he construït a Susa. La seva ornamentació ha estat portada de terres llunyanes. (...) La fusta de cedre procedeix d’una muntanya anomenada Líban. El poble assiri l’ha portada a Babilònia i, des de Babilònia, els caris i els jonis l’han feta arribar a Susa. La fusta de iaka ha estat portada de Gandara i de Carmània. L’or, de Sardes i de Bactriana (...), el lapislàtzuli i la cornalina (...), de Sogdiana, i les turqueses, de Khorasan. La plata i l’eben han arribat d’Egipte. L’ornamentació amb què s’ha embellit la muralla ha estat portada de Jònia. L’ivori que s’ha fet servir ha vingut d’Etiòpia i d’Aracòsia. I les columnes de pedra s’han portat d’Elam. Els pedraires que han tallat la pedra eren jonis i lidis. Els joiers que han treballat l’or eren medes i egipcis. Els que han treballat la fusta, de Lídia i d’Egipte. Els que han fabricat els tovots eren de Babilònia. Els que han embellit la muralla, medes i egipcis.

Diu Darius el Rei: es va ordenar que a Susa es fes una obra meravellosa. I una obra meravellosa s’ha fet! Que Ahura-Mazda em protegeixi i protegeixi el meu pare Hystaspes i el meu poble!»



(Inscripció de Darius I. Susa, palau reial aquemènida. Segles VI-V a.C.)


A la Banda Sonora, una selecció de música iraní per triar i remenar. I si us agrada la musica mes tradicional, no us perdeu el Zarbi (instrumental) interpretat per Faryad.

5 comentaris:

  1. Bones vacances!!!! T' esperem a la tornada!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Molt bones vacances Laura! segur que és un viatge molt enriquidor, nosaltres ens vam quedar a la frontera turca, no vam arribar a anar-hi... esperem les teves fotos i cròniques!

    ResponElimina
  3. Et desitjo el millor i només em confon la composició de les dates al blog.

    ResponElimina