5/23/2014

Sorrentinos de ceba caramelitzada i formatge de cabra

Quan la meva filla Marta va tornar de la seva estada a Mar de Plata, em va regalar un estri per a fer sorrentinos. Els sorrentinos són pasta semiesfèrica, d'uns 5 cm de diàmetre que s'acostumen a farcir de pernil dolç, mozzarella o ricotta, molt populars a Argentina. Seria una mena de gran ravioli semiesfèric d'uns 5 cm de diàmetre. 


Pasta fresca
200gr de farina blanca
200gr de farina de força
Sal
3 ous
una mica d'aigua tèbia 

He agafat com a recepta base la que ens explica la Marina al Tapa´t de tapes: Pasta fresca: com fer-ne, però he afegit una mica mes de farina de la que ella deia. El procediment no és massa complicat

En un bol gran, posem la farina i la sal. Hi fem un clot al mig i hi afegim els ous. Ho barregem amb els dits fins que quedi una pasta lligada. Ho traiem del bol i afegim aigua mica a mica mentre anem pastant. Quan la pasta no tingui grumolls i estigui homogènia, la deixem reposar una estona. 

Un cop estigui flexible, l'anem estirant amb el corró fins que estigui ben prima (hem de vigilar que realment tingui un gruix d'1 mm)  La posem sobre la "sorrentinera" i fem que cobreixi les cavitats. 

Llavors és el moment de farcir-los. Els sorrentinos accepten tota mena de combinació: ricotta i espinac, pernil dolç i mozzarella...Jo aquest cop he optat per una combinació que ens encanta: ceba caramel.litzada i formatge de cabra.  


Per a fer a ceba caramel.litzada farem servir: 
Dues cebes
3 cullerades soperes de sucre morè
Una cullerada de mantega
Dues cullerades d'oli
Una cullerada d'aigua

Un cop hem farcit els sorrentinos, els cobrim amb una altra capa de massa i els hi passem el corró per tancar-los i segellar-los. Els bullim amb una mica de sal, poca estona perquè és pasta fresca. Els podem servir acompanyats de salsa pesto

 A la Banda Sonora, una canço d'aquelles de encomanen bon rotllo. She's So Lovely dels Scouting for Girls. Serà que anem de cara al cap de setmana ! I de propina, dues més: This Ain't a Love Song i Elvis Ain't Dead.

ENATE CHARDONNAY 234, un blanco joven de uva Chardonnay que no falla. Uno de los básicos de Enate en el Somontano que le irá muy bien a esos sorrentinos tanto si llevan espìnacas como si llevan calabaza.(o cebolla caramelizada...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada