El pesto és una salsa típica de la Ligúria (Itàlia) feta amb alfàbrega fresca, oli, all, pinyons i formatge. El nom "pestó" ve del genovès "pestare", que vol dir moldre o aixafar en un morter. Per tant, és en el morter on aconseguim la correcta textura del pesto, encara que si no ens en sortim, ens podem ajudar de la trituradora.
La Salsa pesto comme il faut, s'ha de fer utilitzant productes italians. Ara bé, podem fer una versió nostrada que resultarà ben gustosa.
Necessitarem
Un manat d'alfàbrega
40 gr. de pinyons
2 grans d'all
oli d'oliva
Formatge parmesà ratllat
Un cop ja tenim la pasta feta anem afegint l'oli mica a mica mentre anem remenant per a emulsionar la salsa. Finalment hi afegim el formatge parmesà ratllat al gust.
Es conserva dies a la nevera, coberta d'oli, però el millor és menjar-la acabada de fer.
I avui a la Banda Sonora, una cançó tan fresca com el pesto: Raspberry Beret de l'artista abans anomenat Prince (Around the World in a Day, 1985)
Boníssima!!!
ResponEliminaTan senzill i fàcil com bo!!!
ResponEliminam'encanta! una de les meves salses favorites amb pata!!!!!
ResponElimina