4/01/2014

Taller de rebosteria salada a l'Espai Cuina'm

Els que em llegiu sabeu que en aquest bloc fins ara nomes he publicat receptes. Però en aquest mon gastrobloguer existeixen iniciatives ben fetes i honestes a les quals val la pena donar difusió. I per aquest motiu, he decidit que de tant en tant incorporaré alguna crónica d'activitats que crec que aporten un valor afegir. I començaré amb l'Espai Cuina'mPer qui no el coneixeu, l'Espai Cuina'm esta situat al Mercat de la Vall d'Hebron i està portat per una  blocaire, l'Àgata Albero, a qui potser coneixeu pel seu blog Receptes amb vida.

 Cada trimestre, L'Àgata programa un munt d'activitats per petits i grans. Fa tallers de cuina en anglès, proposa sessions de cata de vins, acull presentacions de llibres de cuina i ensenya plats d'arreu del mon. I el passat divendres vaig ser convidada per Gastroblocaires a un Taller de rebosteria salada que feien a l'Espai Cuina'm de la ma d'una altra cuinera genial: l'Alícia Orellana.

Tot just arribar, vam trobar un munt d'ingredients preparats a la zona de treball. L'Alicia, menuda i enèrgica, ens va posar tots a pencar i ben aviat tothom estava ben enfeinat tallant, barrejant, aplanant i enrotllant.....

Perquè el repte no era poca cosa: l'Alicia ens proposava de fer sis entrants ben diferents i originals:

Pasta de full amb botifarra negra de pinyons i poma

 Farcellets de sobrassada i mandarina

Culleretes d'alls tendres, favetes i pernil

Xarrup de llagostins amb mango, gingebre i pebre de Madagascar


Xarrup de maduixots amb balsàmic i mozzarella

Enrotllats de Roquefort i nous

EL taller va ser animadíssim i ens ho vam passar d'allò mes bé preparant-ho i degustant-ho posteriorment. I vull aprofitar l'oportunitat de felicitar a l'Àgata pel seu projecte de l'Espai Cuina'm. Un espai de trobada, de intercanvi d'experiències, dinamitzador pel barri, on tothom hi està acollit i tothom s'hi troba a gust. Gràcies, Àgata per donar-nos el a conèixer i que vagi creixent !!!

I aquí veiem a l'Antonio, la mar de cofoi amb els seus enrotllats.
Son grans persones els talleristes !


A la Banda Sonora d'avui, una cançó dels islandesos Sígur Ros: Fljótavík . Apareix al seu àlbum Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaus  que vol dir, ni més ni menys que Amb un brunzit a les orelles juguem eternament (gràcies, Google Translator !)

3 comentaris:

  1. Bon resum, Laura! Veig que el taller de pastes salades es va convertir en un taller de tapes internacional que ole! molt bons, semblen aquests petits tastos. Segur que vau gaudir-ne, ja he vist que ereu un grup de bloguers molt maco. Petons!

    ResponElimina
  2. Quina crònica més maca, Laura. Gràcies. Petons a les dues.

    ResponElimina
  3. Molt bon resum de com va ser el taller!
    Petonets

    ResponElimina