9/09/2013

Gelat de dulce de leche


Tenim novio argentí afillat a casa. És un bon nano, té una paciència de sant amb ma filla i a sobre cuida a la "sogra" portant de Mar del Plata un pot de dulce de leche guardonat amb el títol de "Mejor Dulce de Leche 2013". Poca broma !

Com que utilitzar el dulce de leche per untar a les torrades està fora dels nostres costums culinaris -nosaltres som més de Nocilla-  vaig pensar a fer un gelat com els que haviem tastat a Argentina. Bé, ens realitat ens en vam fer farts a la Heladeria a La Americana, la De Gral Lopez a Santa Fé. I per acabar-ho d'arrodonir, amb unes gotetes de xocolata amarg per trencar la dolçor absoluta. Existeixen diverses receptes de gelat de dulce de leche a la Xarxa, com la d'Euroresidentes i la de Directo al Paladar, peró jo he fet la meva versió sense afegir ni un gram de sucre.

Necessitarem
Un pot de dulce de leche de 400 gr
4 ous
200 ml de nata líquida
Gotes de xocolata negra

Deixatarem el dulce de leche en la nata líquida i ho barrejarem amb els rovells batuts. Ho escalfarem sense deixar que arrenqui el bull i sense deixar de remenar fins que la crema espessi. Ho retirem del foc i ho deixarem refredar. 

A banda muntarem les clares a punt de neu i les incorporarem a la crema quan ja estigui freda. Ho deixarem refredar a la nevera i llavors ja ho podrem posar a la geladora.

Quan la crema de dulce de leche ja estigui bastant lligada, afegirem les gotes de xocolata negra perquè quedin ben repartides pero no es disolguin. 

A la Banda Sonora, una peça de tango electrònic dels Gotan Project: Vuelvo al Sur. Música interessant i desconeguda a casa nostra.

4 comentaris:

  1. A mi no m'agradava fins que varen venir la familia argentina a viure a Barna...Es de vici i amb gelat a d'estar de bó...
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Segur que l'argentí afillat i tota la família va quedar encantada amb aquest gelat tan bo. I amb les perles de xocolata negra, ja de vici total ;)

    ResponElimina
  3. mmmmm que bo!! I més amb un dulce de leche d'aquest nivell!!! Encara vé de gust un bon gelat i si és com aquest encara més!

    ResponElimina