6/01/2013

Terrina de carn i pollastre

La recepta d'avui és d'aquelles que te'n pots endur de pícnic, que es menja la mar de be freda i que es deixa preparada la nit anterior. He partit de la recepta de Fiambre de ternera y pollo de la Su de Webos Fritos, però he afegir un parell de cosetes de la meva collita: els pomodoro secchi i la Salsa Perrins.

Es tracta de fer una mena de terrina premsada dins d'un motllo rectangular i que menjarem acompanyada d'alguna salsa freda. 


Sardenya, estiu 2008
Necessitem: 
Una cullerada de mantega 
100 gr de bacon fumat tallat ben fi 
125 gr de carn picada de vedella
125 gr de pernil dolç
Un pit de pollastre 
2 ous
Mitja llesca de pa de motllo sucada amb llet  
10 pomodoro secchi 
Sal, pebre, Salsa Perrins



Pintem amb mantega un motllo petit de plum cake i el forrem amb les tires de bacon mirant que quedin encavalcades. 

A banda, barregem la carn picada, el pernil dolç també picat, els dos ous batuts i la llesca de pa. Ho salpebrem i li afegim un raig generòs de Salsa Perrins. Tallem els pits de pollastre a filets

Posem una capa de carn dins del motllo i l'apretem bé. Afegim els filets de pollastre i una capa de pomodoro secchi; i tornem a repetir l'operació amb una nova capa de carn i pollastre. Tanquem la preparació amb les puntes del bacon.

Es cou al forn a 180 º durant tres quarts d'hora aproximadament. Quan estigui cuit, el cobrim amb paper de plata i el prensem -per exemple amb un brick de llet- fins que estigui fred.. Haurem d'anar decantant el suc que vagi treient. El guardem a la nevera i ja ens el podrem menjar l'endemà. 

I ja se que Brad Meldhau ha sortit forces vegades, pero trobo que sempre fa una Banda Sonora sensacional. Avui Waltz for JB, en directe des de Viena l'any 2010

6 comentaris:

  1. queden molt bons aquests fiambres fets amb el motlle de plumcake. Jo en feika un amb vedella, ous, blat de moro i tàperes que quedava molt bó. He de tornar a fer-lo algún día

    ResponElimina
  2. Ara ve la època d'aquestes receptes...es poden deixar fetes i menjar fredes...
    Petonets

    ResponElimina
  3. Ideal per l'estiu, que sovint ens n'anem a menjar a l'aire lliure. Això dels pomodori sechi afegits m'ha encantat!

    ResponElimina
  4. Aquestes receptes per l’estiu m’encanten, les fas i en pots tindre per mes d’una menjada
    Petons

    ResponElimina
  5. L'he fet i és molt bo. Gràcies per aquest blog tan bonic

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina