6/26/2013

Sandvitx de cogombre

Algernon.  And, speaking of the science of Life, have you got the cucumber sandwiches cut for Lady Bracknell?
Lane
.
Yes, sir. [Hands them on a salver.]
Algernon.
[Inspects them, takes two, and sits down on the sofa.]
The Importance of Being Earnest
(1895). First Act, Part 1. Oscar Wilde
A l'època Victoriana, entre les classes acomodades era habitual acompanyar el te de la tarda amb lleugers sandvitxs de cogombre i pa blanc ja que els cavallers i les dames no necessitaven fer un àpat massa calòric. La popularitat d'aquests sandvitxs va començar a decaure quan també va passar de moda el tea time a la Gran Bretanya. No obstant, actualment es poden degustar aquesta mena de entrepans en la majoria de Clubs de cricket anglesos, acompanyats amb vinagre de cervesa i pebre mòlt. 

La recepta és d'una simplicitat extrema: pa de motllo, mantega i cogombre tallat ben fi. Però és molt bo i refrescant i ve molt de gust en les mandroses tardes estivals.

Necessitarem
Un parell de llesques de pa de motllo sense crosta
Mig cogombre
Una mica de mantega
Pebre mòlt

Tallarem les llesques per la meitat. Les untarem de mantega, hi afegirem una mica de sal i pebre i finalment unes llesques de cogombre tallades amb un pela patates o una mandolina. Si volem fer un rotllo, aixafarem prèviament la llesca amb un corró. Ho enrollem i ho tanquem amb un escuradents

Amb aquesta recepta, participo al repte de Memòries d'una cuinera del mes de juny que recull propostes de sandvitxos. 

Per la Banda Sonora, no he trobat res mes british que el duo format per David Bowie i Mick Jagger interpretant una versió genial del Dancing in the Street de Martha Reeves & The Vandellas. Enjoy it.

6 comentaris:

  1. No hi ha res millor que combinar el menjar amb una mica d'història. Gràcies per apropar-nos una anècdota de l'època victoriana a través del sandvitx!! Petons

    ResponElimina
  2. Pot ser senzill el teu sandvitx però em sembla boníssim. Molt bona la introducció històrica i molt xulo el blog. Ja hi he vist unes quantes receptes que m'agraden. Gràcies per compartir.

    ResponElimina
  3. la presentació és una xulada!!! m'encanta. Moltíssimes gràcies guapa per participar. Petonets

    ResponElimina
  4. Doncs jo el vaig tastar a Iugoslàvia, d'això ja fa algun dia...
    M'has fet venir records i caurà en breu.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. Sandvitx de cogombre i pastís de ruibarb: Set Secrets!

    ResponElimina
  6. Ostres! Molt bé i molt interessant el que expliques: no en tenia ni idea tot i que puc imaginar-me que és un sandvitx no només lleuger sinó refrescant i que pot acompanyar un bon vermut :)
    Una abraçada

    ResponElimina