5/14/2013

Broquetes de porc encabdellades


El repte de les Memòries d'una cuinera del mes de maig, ens proposa fer broquetes. I a mi m'ha sembla que era el moment de recuperar una recepta tailandesa d'un llibre que em va dur el meu pare de Bangkok i que es diu À la table de Jim Thompson.


Cada cop que el meu pare anava a Bangkok i ho va fer una pila de vegades a la seva vida, no deixava de visitar la casa d'en Jim Thompson  on es comprava unes corbates de seda increïbles. 

En Thompson va ser un arquitecte, ex agent de la CIA, aventurer i emprenedor nord-americà que es va establir a Bangkok just acabada la II Guerra Mundial. Allí va fundar la Thai Silk Company l'any 1951 i va consolidar la indústria sedera tailandesa com una de les més importants del món. 


Per acabar d'arrodonir la llegenda, Thompson va desaparèixer a la selva de Malàisia l'any 1967, i mai més se'n va saber res. 

Thompson també va ser un enamorat del país i de la seva cuina. A la seva casa, construïda segon la més pura tradició arquitectònica thai solia reunir membres de la societat local i de la comunitat estrangera, esdevenint el centre social més actiu de la ciutat. Actualment, la Casa de Jim Thompson és un museu i també un restaurant, on es poden adquirir producte de seda i menjar cuina tailandesa de qualitat.



I sense més preàmbuls, passem a la recepta que he tret del llibre, unes broquetes de carn de porc, Muu Sarong, que us sorprendran.  

Necessitarem

50 gr. de noodles de blat amb ou.
250 gr. de carn picada de porc
½ cullerada de coriandre
½ cullerada de gingebre ratllat
½ cullerada de citronella [lemongrass]
½ culleradeta de pebre blanc molt
1 cullerada de salsa d'ostres
2 cullerades de farina
1 ou
un pessic de sal
un pessic de sucre
Oli de gira-sol per fregir


D'una banda, barregem el porc amb les espècies, l'ou i la farina de manera que quedi una pasta. fem boletes d'un cm i mig de diametre

D'altra banda coem els fideus noodles al dente uns quatre minuts. Els podem substituir per tallarines, però com que sòn mes curtes ens costaran més d'embolicar. Els escorrem, els passem per aigua freda i els tornem a escorrer. Els estirem en grups de tres en tres.



Emboliquem les boletes amb els fideus cuits com si fossin un cabdell de llana, els punxem en una broqueta i els fregim fins que estiguin ben daurats.


I la Banda Sonora és una de les troballes musicals de la temporada. Espen Berg, un pianista norueg boníssim interpretant Brooklyn. No us el perdeu.

5 comentaris:

  1. Quines broquetes més originals, Laura!! M'encanten! ÉS que tenen una pinta brutal, no les trobes enlloc! Petons

    ResponElimina
  2. Ondia, aquest sí que és un plat que m'ha ben sorprés! :O

    ResponElimina
  3. Quines broquetes més originals! La història que hi ha darrera l'he trobat molt entranyable però la recepta és genial!

    ResponElimina
  4. Laura, aquestes broquetes son sorprenents i segur que a més de boníssimes molt vistoses! Les haurem de fer doncs a casa som uns fans de la cuina tailandesa :)
    Una abraçada
    P.S - la música... sempre m'agafa desprevinguda! Molt bona!

    ResponElimina
  5. ostres Laura! crec que aquestes són les que més m'agraden!!! un 10. petonets

    ResponElimina