1/27/2013

Natilles al perfum de vainilla

El repte que ens proposen les Memòries d'una cuinera pel gener, m'ha donat l'oportunitat de provar un clàssic de les postres casolanes: les natilles.  I la meva proposta sòn unes natilles clàssiques, segons la recepta de la Mireia Carbó

Ens caldrà

1/2 litre de llet
100 gr de sucre
4 rovells d'ou
1/2 beina de vainilla
10 gr de farina de blat de moro (Maizena)

Per acompanyar: canyella en pols i galeta Maria

Barregem els rovells amb la farina de blat de moro i un rajoli de llet. Les clares sobreres les podem congelar per a un altre preparació. 

Posem a bullir la resta de la llet amb el sucre i la beina de vainilla, que haurem obert i rascat l'interior amb un ganivet. Deixem que arrenqui el bull, parem el foc i deixem infusionar la vainilla. Si volem, poden substituir la vainilla per canyella o pell de llimona o de taronja.

Un cop la llet ja ha agafat el perfum de la vainilla, ho colem i aboquem sobra la barreja de rovells i maizena. Ho remenem i ho posem en un cassó a foc baix i anem remenant fins que espessi. 


Ho posem en recipients individuals i ho deixem refredar a la nevera. Se serveix amb canyella en pols i una galeta Maria

I per la Banda sonora, un clàssic interpretat per la blanca amb veu més negra que conec: la versió inimitable de Summertime de la Janis Joplin a Woodstock (1969)

Summertime (live at Woodstock) by Janis Joplin on Grooveshark

6 comentaris:

  1. ideals per abans d'anar a dormir!! ;P moltíssimes gràcies per participar guapa. petonets

    ResponElimina
  2. què bones!!! a nosaltres també ens encanta la recepta de la Mireia!!!

    Petons!!

    ResponElimina
  3. Bones, bones! Amb vainilla em recorden les que menjava quan era petita, les clàssiques de la mama!! Petons i bon dilluns

    ResponElimina
  4. Molt bones!! I la presentació amb la galeta penjada al got és super original!!

    ResponElimina
  5. Això de la galeta a les natilles fa poc que ho he descobert...
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina