3/25/2012

Paté de fetgets de pollastre amb fruits del bosc


El divendres passat vaig anar a un  a la classe de cuina amb en Pep Nogué al Bonpreu. Aquest mes el tema era  La cuina de primavera  i  les tres receptes eren de les que provarem segur, segur...

Aprofitant que aquest diumenge tenia la meva altra família convidada a casa  he adaptat una recepta de títol llarguíssim i de sabor millor: Parfait d'aviram amb gelatina d'Olivares, mores i crumble de blat de moro blanc. Aquí us mostro algunes imatges


Però jo he fet una adaptació, sense gelatina ni crumble, que ha sortit també força bona

Necessitarem
100 gr de fetge de pollastre
100 gr de mantega
75 gr de nata líquida
15 ml de Manzanilla la Guita (que vaig portar de Sevilla i que mai utilitzo)
Sal i pebre

Es netegen els fetgets i se'ls hi treuen les venetes. Els deixem en remull en aigua per ajudar a desagnar-los. 

S'escorren i es blanquegen, que vol dir que es posen en aigua freda fins que l'aigua arrenqui el bull. Es treuen i s'escorren.

Es posen a coure amb el vi dolç, la sal, el pebre  i la nata líquida. Un cop cuits es trituren amb la mantega a temperatura ambient. 

S'omplen les tarrines i es deixa refredar un mínim de dues hores a la nevera. (Jo ho he fet d'un dia per l'altre)

Es serveixen amb fruits del bosc i escates de sal (jo he fet servir la Flor de Sal de la Camarga)

I avui, una d'aquelles balades dels Rollings Stones que et fan picar l'ullet a la vida: As Tears Go By (19th Nervous Breakdown, 1965)

As Tears Go By by The Rolling Stones on Grooveshark

6 comentaris:

  1. Que bó que ha de ser aquest paté! E toc dels fruits del bosc ens ha agaradat molt perquè a ESfruita som uns enamorats de la fruita i la verdura.

    Avui al bloc d'Esfruita us portem una notícia que esperàvem amb candaletes per anunciar-vos. Isma Prados va entregar una cistella de Esfruita.com al guanyador del 4t Concurs de la Festa del Senglar de Sant Aniol de Finestres.

    Més informació a: www.esfruita.com/assessorem/isma-prados-entrega-una-cistella-de-esfruita-al-guanyador-del-4t-concurs-de-la-festa-del-senglar-de-sant-aniol-de-finestres

    Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com

    També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.

    ResponElimina
  2. Noia, aixó si que es fer els deures.... Segur que tambe et va quedar ben bó.....
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Que ràpida!!!! Jo encara el tinc pendent de fer... però avui per sopar ja tinc apunt les maduixes per tastar la sopa ;)
    Amb la manzanilla també ha de quedar molt bé ;)

    ResponElimina
  4. Quina celeritat! Tot estava molt bo.

    ResponElimina
  5. Boníssim!!! La tinc a pendents peró no trigaré molt en fer-la!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Gràcies per participar a l'enfogona't guapa! Molt bona, la recepta! Recorda enllaçar-nos al post. petons i bones festes!

    ResponElimina