
Buscant, buscant, he vist diferents receptes. Algunes posen oli al caramel, com les de La cuina de la Teresa, altres fan gelat de catànies o fins i tot he trobat la d'un bombó (meitat panellet, meitat catània) que ens proposa l'Ada Parellada.
l primer intent ha estat un fracàs! Se m'ha cremat la xocolata blanca, s'han enganxat les ametlles....un desastre. Però a la cuina no s'hi val desanimar-se. Si una cosa no surt a la primera, sortirà a la segona o tercera. Es qüestió de perseverància.
Finalment he trobat la recepta de catànies que ens proposen la Cuina per a llaminers. M'ha semblat tan ben explicada que no podia fallar aquest cop ! Per a donar "al Cèsar el que és del Cèsar", cal dir que la recepta original prové del blog La cuina vermella.
Ingredients:
200 g d'ametlla marcona pelada
150 g de sucre
125 g de xocolata blanca (què difícil és trobar xocolata blanca per a fondre!)
25 g de mantega
cacau en pols
En primer lloc, he escampat les ametlles damunt la safata del forn i les he torrat a 150ª vigilant que no es cremin i es torrin per les dues bandes.
Finalment he trobat la recepta de catànies que ens proposen la Cuina per a llaminers. M'ha semblat tan ben explicada que no podia fallar aquest cop ! Per a donar "al Cèsar el que és del Cèsar", cal dir que la recepta original prové del blog La cuina vermella.
Ingredients:
200 g d'ametlla marcona pelada
150 g de sucre
125 g de xocolata blanca (què difícil és trobar xocolata blanca per a fondre!)
25 g de mantega
cacau en pols
En primer lloc, he escampat les ametlles damunt la safata del forn i les he torrat a 150ª vigilant que no es cremin i es torrin per les dues bandes.
He fos 100 gr de sucre amb unes gotetes d'aigua i un rajolí de suc de llimona fins a fer el caramel. L'he retirat del foc i he abocat la meitat de les ametlles torrades (100 gr), les he remenat per a que agafin el caramel de forma uniforme i les he abocat damunt d'un paper de forn. Amb una forquilla i molta paciència les he anat separant mentre el caramel era calent per a que no quedin enganxades.
Mentrestant, he anat preparant el praliné. He triturat la resta d'ametlles torrades (100gr) i les he reservat mentre fonia el xocolata blanc i la mantega al bany Maria (vigilant MOLT que no es cremes). Un cop el xocolata era fos, he abocat l'ametllat triturada i ho he barrejat amb energia.
Amb aquesta barreja es recobreixen les ametlles caramelitzades. Aqui no me n'he acabat d'en sortir ja que no m'han quedat massa regulars ni rodonetes :(
Bon Nadal a tots !!!
Per la Banda sonora, he triat la BSO de la pelicula Chocolat de Rachel Portman, per que aquestes catanies serien la mena de llepolia que Vianne tindria a la seva botiga.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada