3/05/2016

Dumpling de porc i gambes i de porc i bolets

Els dumplings son totes aquelles preparacions que son boles de massa farcides bullides en aigua o sopa. Amb diverses denominacions en podem trobar a cuines de tot el mon. Per exemple al Nepal, el Tibet i el Sikkim, es couen al vapor i s'anomenen momos. En un sentit ampli, els raviolis tambe es podrien considerar dumplings, aixi com els Klöße del nort d'Alemania entre altres.

A la cuina xinesa, els dumplings tenen un paper molt protagonista. Per exemple, el jiaozi ( 餃子) es un dumpling xinès que consisteix generalment en carn i verdures picades finetes i embolicat amb un bocí fi i elàstic de massa. I com que aquest mes, a Cooking the Chef ens proposaven les receptes de la chef xinesa Ching He Huang, no he pogut resistir-me a preparar-ne un parell, seguin les seves instruccions.

Siu Mai, dumpling de porc i bolet

Necessitem
100 gr de carn picada de porc
1 cullerada de gingebre ratllat
1 cullerada de vi arros Shaosing
1 cullerada de salsa de soja ligth
2 culleradetes de Maizena
1 culleradetes d’oli de sèsam torrat
3 shiitakes frescos
La part verda d’una ceba tendra
Sal marina
Pebre negre
10 embolcalls de wonton
Oli vegetal per pintar la vaporera
Per la salsa
1 cullerada de salsa de Xile picant Guilin
1 cullerada de salsa de soja lleugera
 

Per a preparar el farcit, barregem la carn picada de porc amb el gingebre, el vi d'arròs , la salsa de soja, la maizena, l'oli de sèsam, els bolets i la ceba tendra. Ho salpebrem i ho barregem bé.

Per a preparar els dumplings, posem una cullerada de farcit dins l'embolcall de wonton, i tanquem l'embolcall, segellant-lo amb el dit mullat amb aigua.
Per a coure'ls, pintem la vaporera amb una mica d'oli o cobrim el fons amb paper del forn i posem els dumplings al damunt. La posem sobre una cassola amb aigua bullint durant uns 7 o 8 minuts. Els servim calents amb la salsa en un bol a part per poder sucar. 

Dumpling de porc i gambes

Necessitem 
125 gr de carn de porc picada
125 gr de gambes-tigre pelades i picadetes
1 ceba tendra tallada ben fina
1 cullerada de gingebre ratllat
1 cullerada de salsa suau de soja
1 cullerada de vi d'arròs Shaoshing
1 culleradeta de oli de sèsam torrat
2 culleradetes de maizena
Sal i pebre

8-10 baies de Goji (opcional)
Embolcalls de wonton
Oli vegetal per pintar la vaporera 

Per la salsa
1 cullerada de salsa de Xile picant Guilin
1 cullerada de salsa de soja lleugera
 

Barregem tots els ingredients picats ben fins en un bol. Posem dues culleradetes dins del wonton i procurem fer forma de bola oberta per dalt. Ho podem coronar amb una baia de gogi. El procediment per coure es exactament igual que l'anterior.

A la Banda sonora un clàssic entre els clàssics. Georgia on my Mind interpretada per Ray Charles. Mai me'n canso d'escoltar-la.  

20 comentaris:

  1. Com m´agraden els dumplings de totes les maneres, sempre que els veig els demano!!!! Petons

    ResponSuprimeix
  2. Jo tambe els preparo a casa, ens encanten! Petons

    ResponSuprimeix
  3. Dumplings o els wantons, han quedat al pendents!!

    ResponSuprimeix
  4. Els Dumplings, son un dels meus mengars preferits. Els vaig mengar per primera vegada ja fa molts anys a Macao y mai els he tornat a mengar iguals. Els que he mengat aquí a restaurants no tenen res que veure amb els que vaig mengar allà. Potser fets aixis a casa , recordin mes als d´allà.
    Petons

    ResponSuprimeix
  5. oooohhhhh m'encanta...deliciós!!! un petó

    ResponSuprimeix
  6. Yo esta receta la tengo en pendientes!!!!Me quedé con las ganas

    ResponSuprimeix
  7. El farcit ha de ser bo perquè sí, però la pasta wonton la vaig provar una vegada i no em va agradar. És clar que mirant la foto me'ls menjaria sense fer la més mínima crítica!!!
    Petons

    ResponSuprimeix
  8. Otra gran receta con un aspecto de lo más rico. Me gusta mucho el juego que da la pasta wonton, pero no la encuentro por donde vivo, tendré que seguir buscándola.

    Besos,

    ResponSuprimeix
  9. M'encante els dumplings... Què bé que has participat doble :)
    petons

    ResponSuprimeix
  10. Es la segunda receta que veo con los dumplings y me encanta ver que lo que yo pensaba que era complicadísimo en realidad es sencillo. Me habéis abierto los ojos para hacerlos yo en casa! Qué apetitosos se ven.

    ResponSuprimeix
  11. Dumplings are lovely....thanks for sharing...well done

    ResponSuprimeix
  12. Dumplings are lovely....thanks for sharing...well done

    ResponSuprimeix
  13. Este será el siguiente que pruebe, tiene una pinta impresionante!!! Besos

    ResponSuprimeix
  14. Que ricos se ve n!! Yo tampoco he encontrado la masa de los Wonton, será cuestión de buscar un poco más, Besos!!

    ResponSuprimeix
  15. mmmm.... que bons!! Hem coincidit amb aquesta recepta!
    Petons

    ResponSuprimeix
  16. Los Dumpling es algo que he descubierto hace poco y que ya me tienen enganchada.

    Bss

    Elena

    ResponSuprimeix
  17. uaaaaaaaa t'ha quedat guapisims . m'encanten

    ResponSuprimeix
  18. Aquest bis es ja el summum. Adoro els dimsums i m'agraden molt, pasats per la sartén i acompanyats d'una salsa de soja. Per soposat dins d'una sopa tambè m'agraden molt. M'agraden els dos que has fet!!!! els tinc que probar! Petonets

    ResponSuprimeix
  19. ¡¡Al fin llego ¡¡ magníficos Dumplings que has preparado, son similares a las gyozas (momos), que hacemos en casa y me gusta la similitud que haces con los raviolis. He entendido la denominación momos, jeeeeeee. Me ha gustado mucho esta chica, ha sido toda una sorpresa.. Tiene unas receta riquísimas. Esta tuya es una prueba.
    Bsssss desde Almeria

    ResponSuprimeix