7/20/2015

Gotet de pa amb tomaquet

Aquest mes de juliol, amb la Dra. Marga Legorburu hem pensat a tractar un aliment tan habitual i tan  bo com és el tomàquet. Ella us explica al seu post No hay buena cocinera sin tomates a su vera tota mena de propietats del tomàquet (i de propina anècdotes i referencies musicals i literàries). I la Mamma Alícia s'incorpora a l'equip amb una fantàstica recepta gluten free: Tres texturas de tomate.

De la meva banda, he triat possiblement una de les maneres més senzilles i mes nostres  de fer servir el tomàquet: preparant un pa amb tomàquet amb pernil !!! Però he jugat amb les textures i els sabors, inspirant-me en una recepta del cuiner Jordi Vila de l'Alkimia, com explica l'Starbase al seu post Entrants de Nadal i festa. Allí explica, entre altres coses, com fer aigua de tomàquet (liquid transparent amb un intens sabor a tomàquet, dels qual hem eliminat la polpa). Una altra manera de fer-ho ens l'explica els de Directo al Paladar a la seva entrada Como hacer facilmente agua de tomate transparente.

Sigui com sigui, el gotet que us proposem és molt senzill i funciona de meravella per un aperitiu o uns entrants informals
 
Necessitem
250 gr de tomàquet madur (de penjar o de pera) 
6 torradetes ben fines o biscotes
sal en escates
Un raig d'oli d'oliva
Pernil tallat a cubs molt petits o llonganissa a talls

L'única complicació d'aquesta recepta  és l'aigua de tomàquet que jo he preparat de la manera següent. Rentem i triturem els tomàquets, els posem en un pot i els congelem durant dos dies. Un cop passat aquest temps al descongelar-los, el liquid se separarà en dues capes, una de transparent a la part superior i la polpa vermella a la inferior. 

Procedirem al muntatge de got. Posarem aquesta aigua dins d'un got de xarrup, li posarem escates de sal , i a sobre posarem la torrada esmicolada amb el rajoli d'oli. Per acabar podem coronar el got o be amb el pernil tallat a daus ben petits o bé amb el tall de llangonissa cobrint el gotet.

S'ha de menjar de seguida per evitar que el pa quedi remullat i perdi el cruixent

A la Banda sonora, avui una versió a piano del Human Nature de Michael Jackson feta pel pianista hongarès Bence Peter que te el Record Guinnes de pianista més ràpid del mon. És força increible. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada