5/21/2015

Pannacotta de cireres

El mes de maig arriben les primeres cireres i és una fruita que m'agrada tant i tant que no em cansaria de menjar-ne. Per variar una mica , he preparat una pannacotta de cireres que ha sortit sensacional. 

A la foto veureu que la franja vermella esta al mig. Això és perquè estic fent proves  d'un llibre meravellós que les princeses em van dur de Nova York: Modern Art Desserts. Ja us aniré explicant més endavant. Només us avançaré que he fet tres capes i que he deixat que quallessin abans de posar la següent. Pero per a fer la pannacotta de cireres la podeu presentar de la manera habitual.

Necessitarem
200 gr de cireres sense pinyol
2 cullerades soperes de sucre
80 ml de llet
150 ml de nata per muntar
4 fulls de gelatina 

3 cullerades soperes de melmelada de cirera
50 ml d'aigua
1 full de gelatina

En primer lloc, posem a hidratar les fulles de gelatina en aigua freda. Comencem traient el pinyol a les cireres (existeixen despinyoladors baratets que ens poden ajudar. I si no, podem usar el tub d'un boligraf BIC. El blog  La Gal.lia catalana ens ensenya com fer-ho

Un cop tenim les cireres sense pinyol, les triturem amb el sucre i la llet fins que pràcticament no quedin trossos. Si ho volem ben fi, ho colem amb un colador de malla fina.

Posem la nata en un cassó a foc baix i ho anem remenant. Quan estigui a punt d'arrencar el bull hi afegim el batut de cireres. I quan torni a estar a punt de bullir afegim els fulls de gelatina escorreguts i seguim remenant uns cinc minuts sense deixar que arribi a bullir. Quan ha passat aquest temps, ho retirem del foc, ho deixem refredar una mica i posem en gotets. 

Ho deixem quallar unes cinc hores a la nevera. Un cop passada aquesta estona, posem a hidratar el full restant de gelatina, dissolem la melmelada en l'aigua , la posem a escalfar al foc i quan esta a punt de bullir, hi afegim el full de gelatina hidratat i ho seguim remenant un parell de minuts. Ho retirem, ho deixem refredar i ho posem a sobre de la pannacotta ja quallada. I ho deixem a la nevera un mínim d'un parell d'hores més. 

I llest ! Una bona manera d'aprofitar les cireres madures d'aquesta època.


A la Banda sonora, una cançó vital que m'acompanya aquests dies: C'mon People (We're Making it Now), interpretada per Richard Ashcroft. Brit-pop del bo en vena.

3 comentaris:

  1. Amb el que m'agraden les cireres aquesta pannacotta caurà aviat.
    Per cert tenim el mateix gadget per espinyolar cireres heheh
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Quan tingui cireres madures de ben segur que la provaré de fer!!!
    Petons, Laura!
    Olga

    ResponElimina
  3. Quan tingui cireres madures de ben segur que la provaré de fer!!!
    Petons, Laura!
    Olga

    ResponElimina