5/08/2012

Arròs amb escalopa de porc i ou (Katsudon)

Encara tenia als pendents l'altre recepta del Taller de cuina japonesa: un d'aquells bols d'arròs i carn que fan un àpat sencer, com el Oyakodon que vam fer el taller passat

4 filets de carn magra de porc
Sal i pebre
Farina blanca
2 ous
Panko (pa ratllat japonès)


1 ceba
100 ml d'aigua
2 cullerades de salsa de soja
2 cullerades de sake
1 cullerada de sucre
Arròs blanc


Salpebrarem i arrebossarem la carn magra amb farina blanca, ou batut i panko. La fregim amb oli vegetal i la deixem refredar sobre paper absorbent de cuina.

Tallem la ceba a mitges llunes i la coem en una paella amb el sake, l'aigua, la soja i el sucre. Quan ja està gairebé cuita, hi afegim l'escalopa tallada a tires i la deixem sofregir una estoneta. Hi afegim els ous batuts que hem fet servir per arrebossar la carn i deixem que tot quedi ben lligat


A banda, preparem arròs blanc a la japonesa com vaig explicar a la recepta del hosomakis i uramakis

Se serveix en un bol amb una base d'arròs, i la carn, la ceba i la salsa per sobre. 

I a la banda sonora d'avui, un homenatge a Steely Dan: Josie (Aja, 1977)
Josie by Steely Dan on Grooveshark

4 comentaris:

  1. Gràcies per la recomenació!!! L'havia escoltat però no n'havia vist el video.
    Un plat deliciós!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. uf, aquestes llonses melòdiques m'han encantat, homenatge a la cançó i homenatge al panko, que cada cop veig que triomfa més! Petonet Laura.

    ResponElimina
  3. UN plat complet d'aquells que agraden a tothom!

    ResponElimina
  4. Tot i que la baklava m'ha encantat, m'apassiona que facis aquests plats japonesos que desconec!!!! Un petonet ;)

    ResponElimina