Un bescuit lleuger i sense greix d'aquells que gairebé no porten farina, com la Tortada de Banyoles o el Pastís humit de xocolata. La massa està feta amb farina d'ametlla i la pastanaga ratllada li dona un gust ben especial. Es sensacional d'esmorzar o acompanyant un té per berenar
Necessitarem:
100 gr. de pastanaga pelada i ratllada
100 gr. de farina d'ametlla
15 gr de farina blanca
1 culleradeta de llevat
75 gr de sucre blanc
2 ous
Barregem
la pastanaga ratllada, la farina d'ametlla, la blanca, el llevat i el
sucre. Ho remenem ben remenat i afegim els dos rovells fins que quedi
ben lligat.
A
banda muntem les dues clares a punt de neu i ho incorporem suaument a
la massa per evitar que baixi. Un cop esta ben remenat s'aboca en un motllo on no quedi massa
alt.
Es cou a 180º en el forn prèviament calent. El podem servir opcionalment amb una cobertura de Philadelfia
******************************************
Amb aquesta recepta vaig participar al repte Enfogona't relacionat amb personatges de còmic, organitzat per la Marina i la Clara del programa de ràdio Quins fogons ! I despres de donar-hi algunes voltes, se m'ha acudit retre homenatge a un clàssic de la meva infantesa: en Bugs Bunny.
Segons expliquen, en Bugs Bunny va nèixer l'any 1940 a Brooklin (New York), fill d'almenys sis pares diferents: Ben "Bugs" Hardaway, Bob Clampett, Tex Avery, Robert McKimson, Chuck Jones i Fritz Freeleng. El seu primer curtmetratge va ser A Wild Hare de 1940, pero ha aparegut en 163 pelicules més, i va fer 3 cameos en altres sèrie. Si en voleu saber més detalls, podeu consultar la pàgina oficial de la Warner Bross
I què li pirra a en Bugs Bunny? Doncs és evident: les pastanagues !!! Per tant, he decidit de fer un cake de pastanaga i ametlla, que segur que el faria tornar boig. Però he fet algunes modificacions a les receptes base de cakes de pastanaga i enlloc de fer-lo gruixut l'he fet ben finet i amb sucre blanc per a guanyar lleugeresa.
Genial!!!!! M'encanta, Laura! Gràcies per participar i un petonet :)
ResponEliminaEi, quina idea més bona, la pastanaga del Bugs Bunny! :)
ResponEliminaM'encanten els cakes de pastanaga, queden humits i molt bons.
Molt bona pensada!Sí senyora!! Encara no he provat mai de fer un pastís de pastanaga...El teu es veu deliciós. Segur que al Bugs Bunny el tornaria boig! :))
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuina bona pinta!!!!! el provaré de fer i tot!!! jejeje :-)
ResponEliminaUf, quina delícia!! Qui fos conill per menjar-se aquest cake tan deliciós que has preparat, he he! Gràcies per participar!
ResponElimina