5/13/2012

Bescuit de pastanaga i ametlla

Un bescuit lleuger i sense greix d'aquells que gairebé no porten farina, com la Tortada de Banyoles o el Pastís humit de xocolata. La massa està feta amb farina d'ametlla i la pastanaga ratllada li dona un gust ben especial. Es sensacional d'esmorzar o acompanyant un té per berenar

Necessitarem: 
100 gr. de pastanaga pelada i ratllada
100 gr. de farina d'ametlla
15 gr de farina blanca
1 culleradeta de llevat
75 gr de sucre blanc
2 ous

Barregem la pastanaga ratllada, la farina d'ametlla, la blanca, el llevat i el sucre. Ho remenem ben remenat i afegim els dos rovells fins que quedi ben lligat. 
A banda muntem les dues clares a punt de neu i ho incorporem suaument a la massa per evitar que baixi. Un cop esta ben remenat s'aboca en un motllo on no quedi massa alt.

Es cou a 180º en el forn prèviament calent. El podem servir opcionalment amb una cobertura de Philadelfia

******************************************
Amb aquesta recepta vaig participar al repte Enfogona't relacionat amb personatges de còmic, organitzat per la Marina i la Clara del programa de ràdio Quins fogons ! I despres de donar-hi algunes voltes, se m'ha acudit retre homenatge a un clàssic de la meva infantesa: en Bugs Bunny

Segons expliquen, en Bugs Bunny va nèixer l'any 1940 a Brooklin (New York), fill d'almenys sis pares diferents: Ben "Bugs" Hardaway, Bob Clampett, Tex Avery, Robert McKimson, Chuck Jones i Fritz Freeleng. El seu primer curtmetratge va ser A Wild Hare de 1940, pero ha aparegut en 163 pelicules més, i va fer 3 cameos en altres sèrie. Si en voleu saber més detalls, podeu consultar la pàgina oficial de la Warner Bross 

I què li pirra a en Bugs Bunny? Doncs és evident: les pastanagues !!! Per tant, he decidit de fer un cake de pastanaga i ametlla, que segur que el faria tornar boig. Però he fet algunes modificacions a les receptes base de cakes de pastanaga i enlloc de fer-lo gruixut l'he fet ben finet i amb sucre blanc per a guanyar lleugeresa. 

I la banda sonora d'avui no podia ser una altra:
Bugs Bunny Theme by Bugs Bunny on Grooveshark

6 comentaris:

  1. Genial!!!!! M'encanta, Laura! Gràcies per participar i un petonet :)

    ResponElimina
  2. Ei, quina idea més bona, la pastanaga del Bugs Bunny! :)
    M'encanten els cakes de pastanaga, queden humits i molt bons.

    ResponElimina
  3. Molt bona pensada!Sí senyora!! Encara no he provat mai de fer un pastís de pastanaga...El teu es veu deliciós. Segur que al Bugs Bunny el tornaria boig! :))

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta!!!!! el provaré de fer i tot!!! jejeje :-)

    ResponElimina
  6. Uf, quina delícia!! Qui fos conill per menjar-se aquest cake tan deliciós que has preparat, he he! Gràcies per participar!

    ResponElimina