Farem pa de pita a partir de la recepta d'en Xavier Barriga, tot i que el podem trobar ja fet a molts badulaques.
250 gr de farina per a fer pa
5 gr de sal
140 ml d'aigua tèbia
2 gr de llevat sec de forner
Es pasten tots els ingredients i sense deixar reposar, es divideixen en peces d'uns 50 gr. Es formen boles llises i compactes
Es deixen fermentar les boles uns 45 minuts tapades amb un drap humit, per evitar que es faci crosta. Un cop ha passat aquesta estona, es posa farina sobre el
marbre i s'aplanen les boles amb el corró, deixant-les a 1,5 cm de gruix
aproximadament.
S'escalfa el forn a màxima potència. Si se'n disposa, es posa també a escalfar una placa de gres o ceràmica, sinó amb la safata del forn
S'escalfa el forn a màxima potència. Si se'n disposa, es posa també a escalfar una placa de gres o ceràmica, sinó amb la safata del forn
Es posen les pites a coure una a una fins que s'inflin completament (aproximadament uns 3 minuts).
Es deixen refredar i se'ls hi talla un barretet per poder incorporar el farciment.
En aquest cas, he optat per farcir-les amb llaminera de porc a la mostassa, però permet les combinacions que volguem (com per exemple la recepta del Bocadillo de rosbif, aguacate y cebollitas glaseadas de El comidista)
En aquest cas, he optat per farcir-les amb llaminera de porc a la mostassa, però permet les combinacions que volguem (com per exemple la recepta del Bocadillo de rosbif, aguacate y cebollitas glaseadas de El comidista)
Per la llaminera
una llaminera de porc d'uns 325 gr
Salsa Perrins
sal i oli d'oliva
pebre negre molt
mostassa de granet
pebre negre molt
mostassa de granet
Un cop cuit, es deixa refredar i es talla ben finet, si es possible amb una màquina de tallar embotits. I si no, a pols.
Es pot servir acompanyat de mostassa, ketxup, salsa bearnesa o amb un simple rajolí d'oli d'oliva. I afegir els vegetals que ens vinguin de gust: tomàquet, enciam, cogombrets, cebollí....
I aquesta recepta es mereix una banda sonora divertida i vitalista com Our House, dels Madness (The Rise & Fall, 1982)
Caram, quina aportació tan original!! Has fet una fusió fantàstica, segur que queda boníssim!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Laura, fantàstica proposta, és clar! No hi havia pensat, en la pita, com entrepà vull dir. I si a sobre el pa és recepta del Xavier Barriga (que a mi m'entusiasme) em menjaria aquest entrepà a ulls clucs!! Petons
ResponEliminaUau, atrevir-se a fer el pa de pita a casa em sembla molt complicat!
ResponEliminaI amb aquest farcit ha de quedar molt bo, que la mostassa i el porc combinen molt bé.
Quin "entrepà" més original!!! I, com la Gemma, penso que ets molt "valenta" fent el pa de pita a casa. Gràcies per passar-ne la recepta. M'agradaria provar de fer-ne, a veure si me'n surto. ;-)
ResponEliminaPerò quina pintassa que té aquest entrepà. Amb el toc de mostassa, m'encanta. Hauré de provar de fer el pa pita. Sempre m'ha fet una mica de por. Seguiré els teus consells! ;)
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
Amb el pà cassolà i aquests ingredients.. un entrepà de primera. M´agrada!!!! petons,
ResponEliminaQué bueno. Además me ha encantado la receta del pan. Voy a intentar hacerla.
ResponEliminaLaura,
ResponEliminaDes de Terrassa et felicitem per la recepta, la vaig fer ahir i a tothom li va encantar...