3 troncs d'api
1 pastanaga
1/4 de coliflor
1 bitxeta (opcional)
Per la salsa (1:2:3)
2 cullerades de sake
4 cullerades de sucre moré
6 cullerades de soja
Es tallen les verdures en juliana i es saltegen en una paella o wok amb una miqueta d'oli de girasol. Han de quedat poc fetes (cruixents)
Es barregen els ingredients de la salsa i s'afegeix a la paella. Es deixa reduir
Si es vol una mica picant, s'afegeix la bitxeta a l'hora de saltejar les verdures
Es serveix amb sèsam torrat al damunt
Pollastre cruixent
3 o 4 cuixes desossades de pollastre4 cullerades de salsa de soja
2 cullerades de sake
1 gra d'all ratllat
1 boci de gingebre ratllat
1 cullerada de suc de llimona
1 rajolí d'oli de sèsam (opcional)
Farina blanca
Maizena
Oli de girasol
Per l'acompanyament
ColMaionesa de Dijon
Es barreja la soja, el sake, l'all, el gingebre, el suc de llimona i una mica d'oli de sèsam
Es deixa macerar el pollastre en aquesta salsa uns 30 minuts.
Un
cap ha passat aquesta mitja hora, s'afegeix farina blanca i es deixa amarar Desprès s'afegeix la Maizena just abans de fregir-lo.
Es fregeix en abundant oli molt calent (aprox 180º). Un cop ha agafat color, es treu i es deixa escórrer l'oli sobre un paper absorbent. Es deixen passar uns minuts i es fregeixen els bocins per segona vegada. Un cop estan ben torrats, es retiren i ja estan llestos per menjar.
Se serveix acompanyat de col en juliana i maionesa de Dijon .
I a la Banda sonora, una cançó rodona de l'Sting: All This Time, (The Soul Cages, 1991)
Carai, Laura, quin plat més xulo! I quin taller més interessant, de cuina japonesa! A aquest sí que m'apuntaria ràpidament... petons!
ResponElimina