3/10/2012

Amanida de pollastre (Toriniku no Salada)

Estem arribant a la recta final del Taller de cuina japonesa i la veritat és que ens ho estem passant la mar de bé, tant amb el grup com amb la nostra sensei, la Mihoko. En aquesta classe vam aprendre una tècnica molt interessant -com funciona un morter japonès- i vam preparar una amanida refrescant, que pot ser un plat de carmanyola fantàstic ara que ve el bon temps. 

Ens caldrà: 
2 pits de pollastre
2 cogombres
1 arrel de gengibre
1 nap daikon
1/2 tassa de sèsam blanc mòlt
1 i 1/2 cullerada de sucre
1 cullerada de salsa de soja
1/4 de tassa d'aigua
1 cullerada de vinagre d'arròs
1 o 2 cullerades de suc de llimona (al gust) 

Es talla el cogombre en juliana. 
Es posa a bullir aigua i s'hi posa un tros de gengibre pelat i tallat a rodanxes. Quan l'aigua comença a bullir s'hi posen els pits de pollastre i es deixen coure un o dos minuts. S'apaga el foc i es deixar refredar.

Una hora mes tard, s'agafen els pits i s'esmicolen amb les mans. Si encara estan calents, es refreden sota un raig d'aigua corrent.

Es mol el sèsam en un morter japonès anomenat suribachi que no tritura els aliments sinò que els esmicola per fricció. Cal fer un moviment circular amb una ma de morter completament cilindríca que aconsegueix que el gra es vagi desfent fregant en unes estries que té a l'interior



Un cop està el sèsam molt, es barreja amb el sucre, la salsa de soja, el vinagre d'arròs, l'aigua i el suc de llimona 


Es serveix posant els pits de pollastre sobre el nap daikon tallat a làmines i el cogombre en juliana. S'afegeix la salsa de sèsam.

I avui, una cançó fantàstica en una versió inoblidable. Dear Prudence en la versió de la Siouxsie & The Banshees. Gaudiu del cap de setmana ! 

4 comentaris:

  1. Ha de quedar una amanida molt gustosa i original!
    El gingebre el poses cru o és en conserva?

    ResponElimina
  2. En aquest cas en concret és cru. Pots veure a la foto com el pelàvem a làmines. A mi no m'acaba de convèncer el gust, pero l'he mentingut per ser fidel a la recepta

    ResponElimina
  3. Laureta, crec que no era gingebre, sinó nab Daikon!! ;-) ja saps q jo m'ho anoto tot per no "perdre'm"... jajaja...

    ResponElimina
  4. Ostres, tens raó..... Nap Daikon !!! Ara ho arreglo Gracies, Marta !

    ResponElimina