3/19/2012

Arròs amb bolets (Kinoko Gohan)


Un arròs senzill, gustós, fàcil de fer i de temporada. Que més podem demanar al Taller de cuina japonesa? 

Els shiitake son uns bolets d'arbre típics de l'Àsia Oriental que s'assemblen a les gírgoles de camp i que trobem generalment assecats. Però els podem substituir pels bolets que tinguem a ma.

Ens caldrà:
2 tasses d'arròs rodó
2 tasses d'aigua
200 gr de bolets (gírgoles, camagrocs, shiitake...)
1 pastanaga
3 cullerades de salsa de soja
2 cullerades de mirin
1 cullerada de sake per cuinar
oli vegetal
Per guarnir: alga nori i tirabecs


Tallem la pastanaga i els bolets en juliana fina. Es saltegen uns minuts en una paella amb oli. A continuació s'afegeix la barreja de sake, mirin i salsa de soja. 


A banda es renta l'arrós, es posa una cassola i s'hi aboca la barreja de bolets i pastanaga amb la salsa. S'afegeix l'aigua corresponent i es cou seguint el procediment habitual: 

Foc a gas: Es posa a foc fort fins que arriba a punt d'ebullició. Llavors es baixa el foc al mínim i es deixa coure 10-12 minuts. S'apaga el foc i es deixa reposar entre 15 -20 minuts més. No s'ha de treure la tapadora en cap moment

Vitroceràmica: Quan l'aigua arribi al punt d'ebullició, es baixa el foc a un nivell mig-baix (4) i es deixa coure uns 6 minuts. A continuació es baixa el foc al mínim (1-2) i es deixa coure uns 6 minuts més. Llavors s'apaga el foc i es deixa en repòs fora del foc uns 15 o 20 minuts. No s'ha de destapar en cap moment. 

Es serveix en un bol i s'espolsa amb alga nori i tirabecs en juliana

I ens ho mengem mentre escoltem Pagan Angel and a Borrowed Car dels Iron & Wine (The Shepherd's Dog, 2007)

8 comentaris:

  1. M'encanten els arrossos vegetals i aquest, amb l'aroma i el regust japonès, ha de ser original i molt bo.

    ResponElimina
  2. Si Gemma, la veritat es que està molt bo.....

    ResponElimina
  3. Un arrosset ben original i bo amb aquest toc oriental!!
    Ens agrada molt la proposta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Quin arros tan original i gustós!! petons

    ResponElimina
  5. Molt bona proposta d´arròs amb bolets i toc orienta... A gaudir!!! petons, i bon diuemge.

    ResponElimina
  6. Aquest arròs me'l ben apunto perquè sóc súper fan dels arrossos orientals. Els trobo molt lleugers amb les verduretes i les algues, així que ja en tinc un més per tastar!! :)
    MOltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  7. M'encanten: l'arrós, els shiitake i la cuina japonesa. Molt bo!. Petons

    ResponElimina
  8. Un arròs original i deliciós.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina