Un arròs senzill, gustós, fàcil de fer i de temporada. Que més podem demanar al Taller de cuina japonesa?
Els shiitake son uns bolets d'arbre típics de l'Àsia Oriental que s'assemblen a les gírgoles de camp i que trobem generalment assecats. Però els podem substituir pels bolets que tinguem a ma.
Ens caldrà:
2 tasses d'arròs rodó
2 tasses d'aigua
200 gr de bolets (gírgoles, camagrocs, shiitake...)
1 pastanaga
3 cullerades de salsa de soja
1 cullerada de sake per cuinar
oli vegetal
Per guarnir: alga nori i tirabecs
A banda es renta l'arrós, es posa una cassola i s'hi aboca la barreja de bolets i pastanaga amb la salsa. S'afegeix l'aigua corresponent i es cou seguint el procediment habitual:
Foc a gas: Es posa a foc fort fins que arriba a punt d'ebullició. Llavors es baixa el foc al mínim i es deixa coure 10-12 minuts. S'apaga el foc i es deixa reposar entre 15 -20 minuts més. No s'ha de treure la tapadora en cap moment
Es serveix en un bol i s'espolsa amb alga nori i tirabecs en juliana
I ens ho mengem mentre escoltem Pagan Angel and a Borrowed Car dels Iron & Wine. (The Shepherd's Dog, 2007)
M'encanten els arrossos vegetals i aquest, amb l'aroma i el regust japonès, ha de ser original i molt bo.
ResponEliminaSi Gemma, la veritat es que està molt bo.....
ResponEliminaUn arrosset ben original i bo amb aquest toc oriental!!
ResponEliminaEns agrada molt la proposta!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Quin arros tan original i gustós!! petons
ResponEliminaMolt bona proposta d´arròs amb bolets i toc orienta... A gaudir!!! petons, i bon diuemge.
ResponEliminaAquest arròs me'l ben apunto perquè sóc súper fan dels arrossos orientals. Els trobo molt lleugers amb les verduretes i les algues, així que ja en tinc un més per tastar!! :)
ResponEliminaMOltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
M'encanten: l'arrós, els shiitake i la cuina japonesa. Molt bo!. Petons
ResponEliminaUn arròs original i deliciós.
ResponEliminaPetons.
Belén