Per completar les receptes de la setmana, faltava el segon plat que vam preparar al Taller de cuina japonesa: els fideus Yakisoba. La nostra Sensei, la Mihoko, ens ha explicat que de fideus al Japó n'hi ha de moltes formes, però que bàsicament són de tres tipus: els Ramen, els Soba i els Udon. I que poden comprar-se frescos o secs. Doncs, endavant amb els fideus !
Aquest cop necessitarem:
1 paquet de fideus Soba
Aquest cop necessitarem:
1 paquet de fideus Soba
2 fulles de col
1 pastanaga
1 ceba
250 gr de carn magra de porc
Moyashi (brots de soja)
1 pebrot verd
sal i pebre
Salsa Yakisoba
[o es compra ja feta o es substitueix per 2 cullerades de Ketchup + 2 cullerades de Salsa Perrins + 2 cullerades de salsa de soja]
Guarnició: alga Nori, katsuobushi i gengibre vermell ratllat
Per aquesta recepta, farem servir fideus Soba. Si els comprem secs, els bullirem un parell de minuts i desprès els saltejarem en una paella amb oli (i aixi assequem el fideu i evitem que xucli la salsa en excès). Es reserven.
Tallem la carn a tires i la saltejem en una paella. Afegim la pastanaga, el pebrot i la ceba tallada en juliana. I posteriorment la col a tires i el moyashi.
Un cop cuites lleugerament les verdures, afegim els fideus que haviem reservat i es salpebra. Es donen algunes voltes i s'afegeix la salsa Yakisoba.
Se serveix amb alga nori i katsuobushi espolsat per sobre i acompanyat amb gengibre vermell ratllat. Son fàcils, bons i un àpat complert en si mateix ja que combina la carn i la verdura.
I per la banda sonora d'avui, un Wim Mertens preciosista i obsessiu a Wound to Wound (Jardin Clos, 1996)
[o es compra ja feta o es substitueix per 2 cullerades de Ketchup + 2 cullerades de Salsa Perrins + 2 cullerades de salsa de soja]
Guarnició: alga Nori, katsuobushi i gengibre vermell ratllat
Per aquesta recepta, farem servir fideus Soba. Si els comprem secs, els bullirem un parell de minuts i desprès els saltejarem en una paella amb oli (i aixi assequem el fideu i evitem que xucli la salsa en excès). Es reserven.
Tallem la carn a tires i la saltejem en una paella. Afegim la pastanaga, el pebrot i la ceba tallada en juliana. I posteriorment la col a tires i el moyashi.
Un cop cuites lleugerament les verdures, afegim els fideus que haviem reservat i es salpebra. Es donen algunes voltes i s'afegeix la salsa Yakisoba.
Se serveix amb alga nori i katsuobushi espolsat per sobre i acompanyat amb gengibre vermell ratllat. Son fàcils, bons i un àpat complert en si mateix ja que combina la carn i la verdura.
I per la banda sonora d'avui, un Wim Mertens preciosista i obsessiu a Wound to Wound (Jardin Clos, 1996)
Estan molt bons els fideus japonesos. Em semblen especialment curiosos els udon .... però encara no he decidit quina de les tres menes m'agrada més. Ara bé, a casa, quan ens fa mandra cuinar... ramen al canto!
ResponElimina