Ja estava una mica cansada de cuina japonesa i tenia ganes de tornar a la Vella Europa. A aquelles galetes normandes que tenen tant gust a mantega i que s'anomenen sablées per la seva textura sorrenca.
De receptes de galetes de mantega n'he trobat moltes. Des de la pasta sablée bàsica d'Alain Ducasse a propostes com les galetes sablées amb gotes de xocolata de Cuina per a llaminers o les galletas de mantequilla fáciles de Webos Fritos. Però finalment he seguit gairebé fil per randa la recepta de galetes sablées d'avellanes a La cuina de casa de la Gemma Clofent, perquè si es de la Gemma, segur que funciona. I va funcionar, ja que no en va quedar ni una.....
Necessitarem:
125 gr de farina
100 gr. de sucre llustre i un polsim de sucre vainillat
Un pessic de sal
125 gr d'avellanes torrades
1 rovell d'ou
130 gr de mantega
1 cullerada de llet (si cal)
Es barregen els ingredients secs: la farina, el sucre, el polsim de sal i les avellanes torrades. Un cop ben barrejats s'hi afegeix el rovell d'ou, la cullerada de llet. Finalment barregem la pasta amb la mantega tallada a quadradets i a textura pomada, i ho anem esmicolant amb els dits fins que quedi una pasta de textura sorrenca.
Ho deixem reposar un parell d'hores a la nevera i ho estirem amb un corró entre dos làmines de paper de forn.
Fem les formes que volguem amb un tallagaletes, un got o a rectangles amb un tallador de pizza. Es posen sobre la safata de forn i s'introdueixen al forn precalentat a 180º durant uns 15 minuts (aprox)
Es guarden en un pot de vidre o una caixa de metall hermètica però no patiu perquè no duraran massa estona
I avui, un luxe de cançó, perquè és el meu aniversari. The waking, de Kurt Elling (Nigthmoves, 2007)
Millor les galetes que la cuina japonesa, je je je... T'han quedat sensacionals, a casa sempre tenen molt èxit ;)
ResponEliminaUnes galetes magnífiques!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Veig que van durar el temps just per fer la foto! La veritat és que amb aquesta pinta, no durarien ni un segon enlloc! Un petó!
ResponElimina