Aquest mes, els blocaires de La recepta del 15 ens han proposat les llenties. I tenint en compte que a casa viu un Monstre Menjallenties, hem passat tot el mes fent proves fins decidir amb quina participaríem.
Finalment n'hem triat una que és mica sofisticada, i així demostrem que amb les humils llenties es pot fer de tot. Però ha estat tot un repte perque les receptes de mousse de llegums que he consultat, acostumen a tenir textura de puré (com la de la Tartinade de lentilles corail del blog Tours et Tartines o la Mousse de petits légumes de Journal des Femmes.
Jo volia aconseguir una textura més flonja. He acabat esbrinant que per a fer una mousse salada, cal barrejar la base amb clara d'ou batuda a punt de neu i coure al forn al bany maria. I així he començat a improvisar
Per a fer aquesta mousse de llenties i moixernons necessitarem
200 gr de llenties pardines
una culleradeta de tahine (pasta de sèsam)
Aquest plat es pot preparar amb llenties ja cuites o llenties seques que courem amb un caldo suau (de verdures i pollastre). Si les comprem cuites, val la pena triar-ne d'ecològiques com les de Cal Valls. També podem canviar els tipus de bolet,però els ceps tenen un gust massa contundent que es menja el suau sabor de la llentia
Un cop cuites, es trituren, afegint una mica d'aigua del remull dels moixernons S'afegeix una cullerada de tahine (opcionalment) i la crema de llet. Es reserva
20 gr de moixernons secs
2 ous
50 ml de nata liquida
Aquest plat es pot preparar amb llenties ja cuites o llenties seques que courem amb un caldo suau (de verdures i pollastre). Si les comprem cuites, val la pena triar-ne d'ecològiques com les de Cal Valls. També podem canviar els tipus de bolet,però els ceps tenen un gust massa contundent que es menja el suau sabor de la llentia
Un cop cuites, es trituren, afegint una mica d'aigua del remull dels moixernons S'afegeix una cullerada de tahine (opcionalment) i la crema de llet. Es reserva
Confitem els moixernons que haurem remullat prèviament (es couen en oli a foc molt baix). Un cop cuits, s'afegeixen sencers a la barreja.
A banda, es munten les clares a punt de neu i s'incorpora suaument a la massa amb una espàtula. Ha de quedar una massa flonja
Pre escalfem el forn a 180º. Pintem petits motllos de cake amb oli de girasol i aboquem la massa a dins. Es couen al bany Maria dins del forn uns 30 minuts (o quan l'escuradents surti sec) amb el foc de sota.
Se serveixen a temperatura ambient i es menja untat en torradetes. I ho podem guarnir amb uns germinats de llenties, o simplement amb dos o tres grans de llentia per sobre.
I avui com a Banda sonora, un descobriment de la Júlia: Vola, de Txarango
A banda, es munten les clares a punt de neu i s'incorpora suaument a la massa amb una espàtula. Ha de quedar una massa flonja
Pre escalfem el forn a 180º. Pintem petits motllos de cake amb oli de girasol i aboquem la massa a dins. Es couen al bany Maria dins del forn uns 30 minuts (o quan l'escuradents surti sec) amb el foc de sota.
Se serveixen a temperatura ambient i es menja untat en torradetes. I ho podem guarnir amb uns germinats de llenties, o simplement amb dos o tres grans de llentia per sobre.
I avui com a Banda sonora, un descobriment de la Júlia: Vola, de Txarango
Quina recepta tan original amb llenties! M'ha agradat molt!
ResponEliminaEm sembla una proposta original i molt bona, deu quedar com una terrina de foie, oi? Però vegetal!!!
ResponEliminaHo penso provar!
Oooooh, quina xulada! Jo he fet hummus de llenties alguna vegada, però aquest mousse m'encanta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar
Petonets
Sandra
Boníssim aperitiu, m'encanta per servir amb crackers!
ResponEliminaOstres, quina passada de mousse. Me moro de ganes de tastar-la. Ha d'estar de vici! Guau!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Molt bona proposta!!! una mousse 100% vegetal, m´encanta!!!petons,
ResponElimina