Soc d'un pais que es torna boig quan arriba la tardor. Com a bona catalana, els bolets m'agraden de tota manera i de tot tipus. M'agraden els rovellons, els camagrocs, els moixernons, els camasecs, els ceps, les gírgoles, els shiitakes... M'agraden a la brasa, a la planxa, guisats, en paté...M'agraden les croquetes i els platillos, les amanides, els carpaccios de bolet. I per això, quan el Xavi, la Sandra i la Marina ens han proposat una recepta amb bolets per a la Recepta del 15 de novembre, m'han donat un bon maldecap.
De receptes amb bolets n'hi ha unes quantes en aquest blog: paté de bolet, mousse de llenties pardines amb moixernons, ous farcits de shiitake, ceba tendra i gingebre, arros amb bolets, canelons de gírgoles i formatge de cabra, carxofa amb vinagreta de ceps de l'André, quiche de formatge, espinacs i xampinyons, sopa de xampinyons, tatín de gírgoles, porro i formatge,fricandó, hamburgueses japoneses i sukiyaki. 12 maneres diferents de preparar bolets.
Però no volia penajr una recepta ja publicada i he fet una adaptació d'una recepta senzilla, fantàstica per acompanyar un segon plat de carn o aviram. Necessitem
2 porros mitjanets
200 gr de bolets (jo he fet servir shiitake, pero tambe es poden fer servir xampinyons)
2 pastanagues
arros basmati
sal i oli
Tallem els porros a rodanxes finetesi el sofregim amb un amica d'oli. Quan comença a estar transparent, hi afegim la pastanaga i els bolets triturats a bocins petits. Ho sofregim tot plegat i ho rectifiquem de sal.
Un cop ja esta força cuit afegim l'arros basmati (una tasseta de café per cap) i el sofregim també. Quan ja comença a agafar una mica de color, afegim aigua (tantes tasses d'aigua com d'arros) i ho deixem coure fins que l'arros absorbeix tota l'aigua. Hem de vigilar i anar afegint aigua si cal, intentant que l'arros quedi ben sec.
Ho servim calent com a primer plat o acompanyament
I a la Banda Sonora d'avui un autèntic "temazo": While My Guitar Gently Weeps, en la versió que va fer Eric Clapton en el Concert for George (Royal Albert Hall, 29 November 2002)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada