Aquest dissabte hem tingut festeta familiar i jo em vaig oferir a ajudar a preparar el berenar de celebració. Per a fer-ho he comptat amb la inestimable ajut del magnífic Webos Fritos, que a més de tenir unes receptes fantàstiques, les comparteix i respon desseguida si li envies un correu demanant algun aclariment. Públicament aquí vull donar les gràcies, no nomes pels continguts que són boníssims, sinó per la seva amabilitat i bona disposició. Gracies Su !!!
Així doncs he preparat quatre tipus de patés per a tots els gustos: de formatge, de salmó, d'oliva negra i de bolet. Acompanyats de torradetes han estat els protagonistes de la jornada, juntament amb aquest personatge baixet que no ha parat en tota la tarda !
Paté de formatge i nous
175 gr de formatge manxec semicurat
175 gr de formatge blau
200 gr de Philadelfia (o un altre formatge per untar)
150 gr de llet Ideal
12 nous a bocins (i unes quantes a mitges per guarnir)
Es barregen tots els ingredients amb el Minipímer i després les nous a bocins.(Paté de queso y nueces)
Paté de salmó
200 gr de salmó fumat
150 gr de formatge per untar
1/2 ceba tendra
1 cogombret (optatiu)
Simplement es tritura tot junt i es guarda a la nevera. Es pot guarnir amb rodanxes de cogombret o unes tàperes. (Paté de salmón ahumado)
150 gr d'olives negres desossades
10 anxoves (jo les he agafat de l'Escala , per fer país)
1/2 ceba tendra
2 rovells d'ou cuits
1/2 cullerada sopera d'oli d'oliva
1 polsim de pebre negra mòlt
1 cullerada sopera de formatge per untar (optatiu)
(Paté de aceitunas negras y anchoas)
En aquest cas, he partit de la recepta del Paté de bolets dels amics de Els Fogons de la Bordeta, però l'he simplificat força.
He fet servir:
1 ceba petita
1/2 kg de xampinyons
50 gr. de ceps secs
150 ml de llet Ideal
pa ratllat
Tallarem la ceba fineta i l'ofeguem amb una mica d'oli a foc ben baix. Quan comença a estar transparent, hi afegim els xampinyons pelats i tallats a quarts i els ceps que haurem deixat en remull almenys 1/2 hora en aigua tèbia. Ho salpebrem i ho deixem coure a foc mitjanet fins que s'evapori tota l'aigua.
Un cop cuits ho triturem amb el minipimer afegint la llet Ideal i pa ratllat fins que agafi la textura desitjada. Hem de pensar que la llet Ideal espesseix quan es refreda. El desem a la nevera perque agafi la textura desitjada i el servirem guarnit, per exemple, amb unes avellanes.
I a la Banda sonora una canço d'aquelles que et fan posar de bon rotllo i que et fan passar el malhumor: Bloody Well Right dels Supertramp (Crime of the Century, 1974)
Carai, que bo! Aquí hi falten unes bones torradetes!! No sabria quin triar perquè si el salmó m'encanta, encara més les olives, i encara més els bolets, i encara més les nous!!! ha ha Molt bon berenar, i sa! Petons
ResponEliminaOoooh, quina il·lusió que hagis fet el nostre paté, el farem amb ceps secs! Espero que t'hagi agradat
ResponEliminaPetonets
Sandra