10/02/2012
Cookies amb gotes de xocolata
Cada cop que sento la paraula "cookie" em ve al cap la imatge del meu fillol Joan, que una vegada quan tenia escassament dos anys, ens va tenir tota la nit en dansa en un alberg bramant a tot volum "Vull cookies!", reclamant les que se li havien cruspit els ganàpies de son germa i la meva filla, entre altres.
Si, Joan, Tenies tota la raó del món. Les cookies són una ajuda inestimable per a recuperar l'equilibri vital. I quan tenen chips de xocolata, millor que millor. Així, pots trobar receptes de Chocolate Chips Cookies al receptari de la Nigella Lawson o al de la Martha Stewart.
Però al final, em vaig animar gràcies al magnífic blog Cocina para emancipados que ha publicat una recepta de cookies amb gotes de xocolata, fàcil, assequible i resultona. L'unic problema és que a totes les receptes diuen que es poden guardar en un pot hermètic, però mai em dona temps a que passi, perque s'acaben abans, molt abans. En realitat es volatilitzen amb una facilitat pasmosa.
Necessitem:
175 gr de sucre
115 gr de mantega a temperatura ambient
1 ou
195 gr de farina blanca
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
1/4 de culleradeta de sal
1/2 sobre de llevat Royal
100 gr de gotes de xocolata (la marca Vahiné en fa. Si no es poden posar bocinets de xocolata)
Barregem el sucre i la mantega fins aconseguir una textura cremosa. Afegim l'ou, l'extracte de vainilla i seguim batent. Finalment s'incorpora la farina, la sal i el llevat.
Un cop la pasta es homogènia, afegim les gotes de xocolata i les barregem.
Amb una cullereta, agafem bocins de massa i les anem posant sobre la safata de forn forrada amb paper. Cal deixar espai entre les galetes, perque augmentaran de volum.
Les fornegem al forn que haurem prèviament escalfat a 180 ª. Si volem que quedin toves pel centre, les coem uns 10 minuts i si les volem torradetes les deixarem un parell de minuts més. Les deiarem refredar sobre una reixeta.
I avui, un descobriment musical. Julia Kent, antiga cellista d'Antony and the Johnsons, dedicant el seu disc Delay (2007) als aeroports del món. I entre tots, Arlanda, es clar.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
És que només el nom de cookies ja és xulo, oi? A mi el que m'agrada més d'aquestes galetes és que aguanten molts dies sense remullir-se. T'han quedat ben bones, amb les perles de xocolata! Vaja, ho semblen per la foto! Petons
ResponEliminaLes cookies són ideals i m'encanten!!! I aquestes tenen una pinta..... que se't fa la boca aigua!!
ResponEliminaAmb la pinta que es veuen no es de estranyar que volin !!!!!!
ResponEliminaPetons
I mira que en són de bons els cookies!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola,
ResponEliminaHe vist que tens moltes receptes al teu blog, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat