En el llibre Food at the Time of the Bible, expliquen que la mel de dàtil es fa bullint els dàtils amb aigua, escorrent-los amb un drap i coent-los de nou a foc lent fins que es confitin en el seu propi sucre. El resultat és un xarop espès i dolç, que jo trobo molt bó (però has de ser fan dels dàtils, es clar !) Ara, si no en trobeu, es pot substituir per mel tradicional sense cap problema.
1 pollastre tallat a quartos
5 cullerades de mel de dàtil (silan)
1 cullerada d'herba llimona en pols
Oli de sèsam
Llavors de sèsam
Treiem la pell del pollastre i el pintem amb un pincell de silicona amb el silan. Hi afegim espècies (jo vaig posar herba llimona, però probablement funcionaria també amb ratlladura de llimona o llima), un rajolí d'oli de sèsam i ho empolvorem amb llavors de sèsam. Ho deixem macerar una horeta.
Posem el pollastre al forn a temperatura mitjana (uns 180º) amb opció forn i gratinador. Si veiem que es torra abans d'estar cuit, podem tapar la safata amb paper de plata, i si falta líquid, podem afegir una miqueta d'aigua.
Segons el pes del pollastre, tardarà de mitja hora a tres quarts.
I si tenim problemes per trobar els ingredients podem substituir:
- el silan per mel
- l'herba llimona per pell de llima o llimona ratllada
- l'oli de sèsam per oli de girasol
oh! Bet, boníssim! Quina sorpresa, no coneixia el silam. A veure si m'animo a fer-ne una recepta semblant, però el silam no sé pas si el trobaré... petons!
ResponEliminaJo tampoc coneixia el silam :) Merci per el 'introducing' :D
ResponEliminaJo tampoc no el coneixia el silam però aquest pollastre té una pinta deliciosa y amb una salsa tan dolceta ha de ser boníssim!!!
ResponEliminaOstres quina bona pinta, i molt interessant el silan!
ResponEliminaPetons!