11/05/2012

Llom ametllat

Diuen que un dels trets característics de la cuina catalana és la combinació del dolç i el salat. Hi han molt exemples de plats que barregen tall i fruita: ànec amb peres, pollastre amb prunes o pomes farcides de carn.

Les broquetes que proposo pel repte de Memòries d'una cuinera del mes de maig s'inscriuen en aquesta tradició. Ben senzilles de fer, sòn boníssimes. Necessitem 

1 butifarra crua de qualitat com la de les Xarcuteries Margarit
1 pera Conference grossa

2 cullerades de sucre moré 
Una mica de mantega

Coem la butifarra com en tinguem costum. Jo les acostumo a coure en una paella en fred barrejant oli i aigua i deixant que, un cop evaporada l'aigua, es torri amb l'oli. Un cop cuita, la tallem a rodelles. 

Pelem la pera, li treiem el cor i la tallem a daus. En un pot fem fondre la mantega, hi afegim el sucre i els daus de pera. Ho deixem caramelitzar a foc ben lent. 

I ja està. Muntem la broqueta intercalant un tall de botifarra i un de pera caramelitzada.

I per la Banda Sonora, la versió de l'Smells Like Teen Spirit dels Nirvana, feta per la Patti Smith  a Twelve [2007]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada