11/26/2012

Magdalenes de taronja i panses al rom

Quan les germanes de les Memòries d'una Cuinera van proposar fer magdalenes pel mes de novembre, jo vaig pensar: però si en tinc una pila de receptes al blog ! Magdalenes amb pera, magdalenes (gairebé) perfectes , magdalenes amb mel, mató i pinyons, magdalenes de iogurt i granet d'ametlla i fins i tot uns muffins de coco i préssec que s'hi assemblen força (però no són el mateix com explica la entrada diferència entre una magdalena, un muffin i un cupcake)

Però desprès he pènsat que l'ocasió s'ho mereix i que valia la pena fer unes magdalenes d'hivern, amb pell de taronja (ara que comença la temporada) i unes panses remullades en rom.  

Ens caldrà
4 ous
200 gr de sucre
200 ml d'oli de girasol (ho podeu substituir per mantega pero surten mes feixugues)
La pell d'una taronja ben formosa, escaldada i esbocinada
200 gr de farina
1 sobre de llevat 
Un grapat de panses i uns 30 ml de rom  

En primer lloc separarem els rovells de les clares. De fet, no és imprescindible però em feia ilusio estrenar un separador de clares que em vaig comprar a la botiga Gadgets de Cuina.

Un cop tenim els rovell a banda, els batem amb el sucre. Un cop comencen a blanquejar, hi afegim l'oli, seguim barrejant, hi aboquem la pell de taronja ratllada (o esmicolada) i finalment la farina amb el llevat.Ho barregem enèrgicament fins que quedi una massa lligada. Hi aboquem les panses que haurem deixat en remull almenys mitja hora amb el rom i ho barregem per a que es reparteixin

A banda batem les clares a punt de neu amb un pessic de sal i les afegim a la massa amb una espàtula procurant que no es baixin massa.

Deixem reposar la massa almenys mitja hora a la nevera !!! Aquest punt és fonamental si volem que les magdalenes tinguin turonet, que és el senyal d'identitat d'una magdalena comme il faut. Les empolsinem amb sucre moré.


Omplim 3/4 parts del motlles i les coem al forn a 180º. I si us passa com a mi que el gos s'ha menjat el motllo de silicona per a fer magdalenes, ho feu en un petit motllo de plumcake. O el que trobeu per casa. I a gaudir-les !

I a la Banda Sonora d'avui, la versió que va fer Gary Jules de la canço dels Tears for Fears, Mad World, per a la BSO de Donnie Darko (2002) Una canço tranquila i una mica trista per un dia excitant 

7 comentaris:

  1. Com t'han quedat aquestes magdalens i deuen estar boniiiisssimes.

    ResponElimina
  2. Veig que ja ets una experta en magdalenes!! Boníssimes, aquestes! Una mica emborratxades, millor! he he Petonets

    ResponElimina
  3. T’han quedat fantàstiques a la vista, crec que deuen d’estar molt bones
    Petons

    ResponElimina
  4. les panses al rom han de donar un gustet boníssim!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  5. Això es que el gos volia magdalenes...
    T'agafem tots els enllaços??????????
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  6. Quina fila aquestes magdalenes!! Em sembla que la proposta de memòries d'una cuinera serà un éxit aquest mes!!! La combinació de taronja i panses al rom ha de ser força curiosa!!

    ResponElimina