Quin maldecap ens han donat les amigues de les Memòries d'una cuinera amb la proposta d'aquest mes de juny: mel i mató. És que el mató amb mel és tan fàcil que no te cap misteri: es posa el mató en un plat i un rajolí de mel al damunt. I llestos
A partir d'aquí, he començat a donar voltes i voltes intentant trobar una combinació que em vingues de gust. I al final he optat per unes magdalenes amb mato, mel i pinyons, una variant de les clàssiques d'en Xavier Barriga. Tot i que he variat una mica les proporcions i he consultat altres receptes com les Magdalenes de mató a "No tot són postres a la cuina". I desprès m'he deixat guiar per la intuïció. I el resultat ha passat la prova dels adolescents: han afirmat que estaven boníssimes i les han arrasat!
Ens caldrà:
- 2 ous
- 100g de sucre
- 2 cullerades soperes de mel
- 220 de farina
- 200 g de mató
- 150g d'oli (jo l'he fet servir verge de girasol amb vainilla)
- 1 sobre de Royal
- un grapat de pinyons
- 100g de sucre
- 2 cullerades soperes de mel
- 220 de farina
- 200 g de mató
- 150g d'oli (jo l'he fet servir verge de girasol amb vainilla)
- 1 sobre de Royal
- un grapat de pinyons
Barregem els ous amb el sucre i ho batem fins aconseguir una crema. Hi afegim el mató i l'oli de girasol i ho anem batent fins que quedi ben lligat. Afegim la farina i el llevat i ho barregem fins que quedi una crema espessa i homogenia.
LLavors ve un punt fo-na-men-tal: ho deixem reposar a la nevera un mínim d'una hora (i aixi deixem que el llevat treballi) . Pot ser d'un dia per l'endemà.
Omplim els motllos fins la meitat. Poden ser de silicona o de paper dins de motllos mes grans. Hi posem pinyons al damunt.
Es posa al forn prèviament escalfat i ho deixem coure uns 20 minuts aproximadament o fins que estiguin dauradetes.
LLavors ve un punt fo-na-men-tal: ho deixem reposar a la nevera un mínim d'una hora (i aixi deixem que el llevat treballi) . Pot ser d'un dia per l'endemà.
Omplim els motllos fins la meitat. Poden ser de silicona o de paper dins de motllos mes grans. Hi posem pinyons al damunt.
Es posa al forn prèviament escalfat i ho deixem coure uns 20 minuts aproximadament o fins que estiguin dauradetes.
I avui, jazz suec de primera divisió. Elevation of Love dels Esbjorn Svensson Trio, (Seven Days of Falling, 2004).
Aquests maldecaps han donat els seus fruits! I quins fruits, aquestes magdalenes em semblen una idea fantàstica i segur que boníssima! s'haurà de provar. Petons i bona revetlla, laura!
ResponEliminaQuina adaptació més bona! Amb la mel, els pinyonets per sobre i el mató han de quedar molt gustoses i amb una textura perfecta.
ResponEliminaQuina bona idea!! I segur que està deliciòs! Petons
ResponEliminaole! unes magdalenes que segur que estan boníssimes!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaAmb magdalenes ha d'estar boníssim! Una vegada en vaig fer de ricotta i em van agradar molt així que aquestes també.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Una buenísima idea, hacer la mezcla en magdalenas. Tienen que estar buenísimas.
ResponEliminaQuina bona pensada!
ResponElimina