6/22/2012

Magdalenes amb mel, mató i pinyons

Quin maldecap ens han donat les amigues de les Memòries d'una cuinera amb la proposta d'aquest mes de juny: mel i mató. És que el mató amb mel és tan fàcil que no te cap misteri: es posa el mató en un plat i un rajolí de mel al damunt. I llestos

A partir d'aquí, he començat a donar voltes i voltes intentant trobar una combinació que em vingues de gust. I al final he optat per unes magdalenes amb mato, mel i pinyons, una variant de les clàssiques d'en Xavier Barriga. Tot i que he variat una mica les proporcions i he consultat altres receptes com les Magdalenes de mató a "No tot són postres a la cuina". I desprès m'he deixat guiar per la intuïció. I el resultat ha passat la prova dels adolescents: han afirmat que estaven boníssimes i les han arrasat!

Ens caldrà:
- 2 ous
- 100g de sucre
- 2 cullerades soperes de mel 
- 220 de farina
- 200 g de mató
- 150g d'oli (jo l'he fet servir verge de girasol amb vainilla)
- 1 sobre de Royal
- un grapat de pinyons

Barregem els ous amb el sucre i ho batem fins aconseguir una crema. Hi afegim el mató i l'oli de girasol i ho anem batent fins que quedi ben lligat. Afegim la farina i el llevat i ho barregem fins que quedi una crema espessa i homogenia. 

LLavors ve un punt fo-na-men-tal: ho deixem reposar a la nevera un mínim d'una hora (i aixi deixem que el llevat treballi) . Pot ser d'un dia per l'endemà.

Omplim els motllos fins la meitat. Poden ser de silicona o de paper dins de motllos mes grans. Hi posem pinyons al damunt.

Es posa al forn prèviament escalfat i ho deixem coure uns 20 minuts aproximadament o fins que estiguin dauradetes.


I avui, jazz suec de primera divisió. Elevation of Love dels Esbjorn Svensson Trio, (Seven Days of Falling, 2004).

Elevation of Love by E.S.T. on Grooveshark

7 comentaris:

  1. Aquests maldecaps han donat els seus fruits! I quins fruits, aquestes magdalenes em semblen una idea fantàstica i segur que boníssima! s'haurà de provar. Petons i bona revetlla, laura!

    ResponElimina
  2. Quina adaptació més bona! Amb la mel, els pinyonets per sobre i el mató han de quedar molt gustoses i amb una textura perfecta.

    ResponElimina
  3. Quina bona idea!! I segur que està deliciòs! Petons

    ResponElimina
  4. ole! unes magdalenes que segur que estan boníssimes!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  5. Amb magdalenes ha d'estar boníssim! Una vegada en vaig fer de ricotta i em van agradar molt així que aquestes també.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  6. Una buenísima idea, hacer la mezcla en magdalenas. Tienen que estar buenísimas.

    ResponElimina