Aquest cop, la Mihoko ens proposava un estofat de vedella, amb aquell toc japonès que tant ens agrada. Ens caldrà:
300 gr de carn de vedella (tapa plana o jarret)
400 gr de patata
200 gr de ceba
100 gr de pastanaga
Gingebre
5 cullerades soperes de salsa de soja
3 cullerades soperes de sucre
3 cullerades soperes de sake
1 cullerada sopera de mirin
Es talla la carn a làmines. Es pelen i es tallen a trossos irregulars les patates i les pastanagues. Tlallem la ceba a llunes i ratllem un bocí de gingebre
Imatge: Marta Cortina |
Abaixem el foc i afegim la salsa de soja, el sucre, el sake i el gingebre ratllat que es posa al fons de la cassola. Ho barregem bé
Tapem la cassola i ho deixem coure tot junt uns 20 / 30 minuts
Apaguem el foc, s'afegeix el mirin, es barreja i es deixa reposar uns 5 minuts. Ja està llest per servir. I per moments una mica "remenats" ens caldrà una música que ens retorni la calma. Què tal Building a Family de Marc Isham, BSO de la pelicula Life as a House (2001) ?
Efectivament, un toc oriental perfecte, Laura. Amb un acompanyament fantàstic. Jo no la coneixia la cançó i m'ha agradat! Petons
ResponEliminaUna recepta molt bona, amb el seu "toc" japonés. Jo l'he fet un parell de vegades però amb carn magra de porc, que també queda molt bé. I Mark Isham, mencanta...
ResponEliminaJo no soc gaire de cuina japonesa però aquest estofat fa bona pinta
ResponEliminaPetons