Per això, quan vaig descobrir que la proposta de juny de La recepta del 15 eren els coctels i aprofitant que el Vichy fa tallers de cocteleria als Mercats de Barcelona els divendres a la tarda, ho vaig tenir clar. Els meu còctel seria una proposta no alcoholica amb Vichy, ben refrescant de cara a l'estiu que s'acosta. I enlloc d'una, al final han estat tres.
Còctel Alba
2 cullerades de sucre
1 raig de suc de llimona (2 cl)
2 fulles d'alfàbrega
2 dits de suc de pinya (8 cl)
2 dits de Vichy (8 cl)
Al fons del got posem el sucre, el suc de llimona i les fulles d'alfàbrega. Les aixafem amb una massa (o una ma de morter). Afegim el suc de pinya i el Vichy. Hi posem gel picat i ho remenem suaument amb una cullereta llarga. Es decora amb una branqueta d'alfàbrega i fruits vermells
3 cullerades de sucre
1 llima
12 cl de Vichy
En un vas ample, matxaquem la llima tallada a quarts i el sucre per a extreure les aromes de la pell de la fruita. Afegim gel picat, Vichy fins omplir el got i ho remenem amb una cullera llarga. Es decora amb una rodella de llima.
Mojito de Vichy
2 cullerades de sucre
1 raig de llimona (2 cl)
6 fulles de menta
4 cl de suc de llima
12 cl de Vichy
I per un còctel, encara que sigui sense alcohol, trobo que lliga un blues estripat de la ma d'un saxofonista de primera: Kyle Eastwood i el seu Black Emerald Blues ( Mystic River Soundtrack, 2003)
Apa, quines versions lights més bones! Vaig estar a punt d'anar a algun d'aquests cursets però al final no vaig poder, sort que tu ens en has donat les receptes!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
La Música (en majúscules), molt addient.
ResponEliminaJa no en queden gaires d'amants al vichy, Laura! Però és clar que si la cosa ve de família... he he. Fantàstica proposta! M'agrada molt la barreja de dolç - àcid que hi has aconseguit, i sense alcohol! Petonet
ResponEliminaAmb el tema de còctels coincidim al 100% :)
ResponEliminaDe totes les propostes em quedo amb la primera, la combinació depinya i alfàbrega m'ha captivat...