Pel que he estat veient, en Xesco va variant de receptes i així, trobem blocaires com els Olletes de verdures que han recollit altres tapes, com el Capuccino de bolets o la Quallada de foie i peres tofonades. Però les nostres estan a boníssim nivell com veurem a continuació:
Sandwich de poma i foie micuit
Sucre i canyella en pols
80 gr de foie micuit
500 gr. de pomes (Golden o Granny Smith)
Almívar (20 gr de sucre + 20gr d'aigua)
1 beina de vainilla (o essencia de vainilla o sucre vainillat)
Preparem una compota amb la poma ratllada (o tallada a bocins ben petitons), la vainilla, l'aigua i el sucre, i ho coem al microones tapat amb paper film. Ho deixem refredar
Estirem la placa de pasta de full, la pintem amb aigua i un pinzell,l'empolsinem amb força sucre i canyella, la doblem sobre de si mateixa i la tornem a aplanar una miqueta amb el corró. Es punxa ben punxada, es torna a espolsar amb canyella i sucre i es talla a rectangles d'uns 4 x 5 cm. Es cou al forn a 220º fins que quedi ben inflat i cruixent. Es parteixen els bocins i es farceixen amb la poma i un tall de micuit.
Si volem, podem substituir la poma per pera, figa, raim, pinya......
Aletes de pollastre agredolces amb chop suey de xampinyons
sal, pebre, romaní i farigola
Preparat agredolç
1 dl de llet
1 dl salsa de soja
1/2 dl de vinagre de Xeres
1/2 dl oli d'oliva
Unes gotes d'oli de sèsam
Chop suey de xampinyons
1 kg de xampinyons
1 cullerada sopera de mel
sal i pebre
1 dl de salsa de soja
Es
desenganxa la carn del pollastre de los per donar forma com de
"chupa-chup". Es marinen les aletes, es couen a 180º al forn i es
reserven
Saltejar els xampinyons tallats a quarts (segons mida), afegir el pimentó, la mel i la salsa de soja i deixar reduir i reservar. Es caramelitzen lentament les aletes en la salsa agredolça.
S'emplata el chop suey, les aletes a sobre i el sèsam. Es pot substituir el pollastre per costella de porc.
Saltejar els xampinyons tallats a quarts (segons mida), afegir el pimentó, la mel i la salsa de soja i deixar reduir i reservar. Es caramelitzen lentament les aletes en la salsa agredolça.
S'emplata el chop suey, les aletes a sobre i el sèsam. Es pot substituir el pollastre per costella de porc.
Crema de pèsols amb salpicó de marisc
250 gr de pèsols frescs
aigua
sal i pebre
Oli d'oliva verge
Pel salpicó
una llauna de "berberetxus"
100 gr de barretes de cranc
150 gr de gamba pelada petita
1/2 kg de musclos bullits
Oli d'oliva verge
Fonoll fresc
Suc de llimona
Es
couen els pèsols a l'anglesa (quan bull l'aigua amb molta sal, es tiren
els pesols i quan torna a arrencar el bull es treuen i es refreden amb
aigua amb gel). S'escorren i es trituren ben fins, afegint una mica
d'aigua de cocció fins aconseguir una crema fina i homogènia. Es
condimenta amb una mica d'oli verge
Es bullen les gambes i es barregen amb els musclos cuits, els "berberetxus" i la carn de cranc desfilada a tires. S'amaneix amb oli, un raig de suc de llimona i fonoll picadet. Es reserva a la nevera
Es bullen les gambes i es barregen amb els musclos cuits, els "berberetxus" i la carn de cranc desfilada a tires. S'amaneix amb oli, un raig de suc de llimona i fonoll picadet. Es reserva a la nevera
Amb
el suc dels "berberetxus" (o de la cocció dels musclos) es fa una
gelatina. Es fa bullir el suc, s'afegeix la placa de gelatina prèviament
remullada en aigua freda, es barreja, es cola i es deixa refredar a la
nevera
Per
a muntar el plat, es coloca el salpicó al fons, es posa a sobre la
crema de pèsols i es corona amb una miqueta de gelatina. Se serveix ben
frec.
Segons el pressupost disponible, es pot anar elevant el nivell dels components del salpicó: percebes, navalles, llamàntol....
Tan fàcils i tan "resultons" que fa vergonya que no se'ns hagi acudit abans. El resultat és sorprenent.
Brioxets rodons petits
Sobrassada mallorquina
Mozzarela
Sucre llustre
Patates xips per acompanyar
Es parteixen els brioixets pel mig. Se'ls hi posa una capa de sobrassada i a sobre un bon tall de mozzarela. Es tanquen i es passen per la sandwitxera.
Un cop calents, se serveixen empolsinats de sucre glass i acompanyats de patates xips.
Sigueu feliços amb el Get Happy, cantat per la gran Ella Fitzgerald (Ella Fitzgerald Sings the Harold Arlen Songbook, 1961)!
Mallorquins
Brioxets rodons petits
Sobrassada mallorquina
Mozzarela
Sucre llustre
Patates xips per acompanyar
Es parteixen els brioixets pel mig. Se'ls hi posa una capa de sobrassada i a sobre un bon tall de mozzarela. Es tanquen i es passen per la sandwitxera.
Un cop calents, se serveixen empolsinats de sucre glass i acompanyats de patates xips.
Sigueu feliços amb el Get Happy, cantat per la gran Ella Fitzgerald (Ella Fitzgerald Sings the Harold Arlen Songbook, 1961)!
Els tallers amb en Xesco sempre s’aprèn un munt de coses bones, nosaltres bamp coincidir amb Olleta de Verdures i les tapes fabuloses.
ResponEliminaTotes aquestes tapes son fantàstiques, amb el teu permís queden anotades.
Petons
I tant, Sión ! D'això es tracta. Jo he anotat les vostres
ResponEliminaTé tot molt bona pinta. :)
ResponEliminaPer cert. "escopinyes"
yorgüelcom
Em nego a dir "escopinyes". Els "berberetxus" són molt més nostrats :)
EliminaQuina bona pinta, laura! A veure si m'hi apunto algun dia. Us ho vau passar molt bé, oi? Petons
ResponElimina