Avui era un d'aquells dies que tens la nevera amb miques: un parell de porros, unes tires de bacon, uns quans bolets... Cap d'aquests ingredients permetia fer una preparacio per a ell mateix, però de la seva combinació, alguna cosa en podria sortir.
I que millor que una quiche? Un pastís salat que gairebé és un àpat en si mateix. La més habitual és la Quiche Lorraine, (com ens mostra el blog Las recetas de mamá) però se'n poden fer de motíssimes coses, com la Quiche de verdures de El món de Juju o les propostes de Quiches variades de Els fogons de la Bordeta.
Hem fet servir:
Un parell de porros
un grapat de gírgoles
unes tires de bacon
1 placa de pasta de full
un parell d'ous
1 pot de crema de llet per cuinar (200ml)
sal i pebre
Es tallen el bacon, el porro i les girgoles a bocins. Es saltegen per separat (cadascú te un tems diferent de cocció). A banda, deixem descongelar la placa de pasta de full, l'estirem i forrem un motllo. Es punxa el fons amb una forquilla i es posa a coure a 180º durant uns 15 minuts. Es baten els ous i la crema de llet. S'afegeixen els ingredients i es remena. S'afegeix sal i pebre negre molt
S'aboca la barreja dins del motllo, i es cou a foc moderat fins que qualla. I pim-pam, ja ens la podem menjar !
I per un dia de pluja com avui, ve de gust escoltar a la meravellosa Judy Garland brodant un Stormy Weather.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada