Les roses recordades
Recordes com ens duien
aquelles mans les roses
de Sant Jordi, la vella
claror d'abril ? Plovia
a poc a poc.
aquelles mans les roses
de Sant Jordi, la vella
claror d'abril ? Plovia
a poc a poc.
Salvador Espriu
El caminant i el mur, 1954
El caminant i el mur, 1954

2 pomes Fuji (o Royal Gala)
2 cullerades de sucre
1 cullerades de suc de llimona
250 ml d'aigua
Colorant alimentari vermell
2 cullerades de sucre glass
Sucre moré per empolsinar
Opcional
1 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de pell de llimona ratllada
Pelem i tallem les pomes a grills, vigilant que la part interior sigui mes estreta que l'exterior. (si no, no aconseguirem l'efecte "rosa"). Els deixem en remull uns 10 minuts amb l'aigua, les 2 cullerades de sucre, un raig de limona i unes 10 gotes de colorant alimentari vermell. Despres es couen al microones uns 3,5 minuts a potència forta. Es treuen del líquid, s'escorren desseguida, i es deixen refredar sobre paper absorbent.
Sucre moré per empolsinar
Opcional
1 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de pell de llimona ratllada
Pelem i tallem les pomes a grills, vigilant que la part interior sigui mes estreta que l'exterior. (si no, no aconseguirem l'efecte "rosa"). Els deixem en remull uns 10 minuts amb l'aigua, les 2 cullerades de sucre, un raig de limona i unes 10 gotes de colorant alimentari vermell. Despres es couen al microones uns 3,5 minuts a potència forta. Es treuen del líquid, s'escorren desseguida, i es deixen refredar sobre paper absorbent.
Estirem la làmina de pasta de full i s'espolsa amb el sucre llustre. Si volem es barreja amb canyella i la pell ratllada de la llimona.
Es tallen tires d'uns 2 cm d'ample. Es coloquen els grills de poma encavalcats, superposant l'un a sobre l'altre tota la tira. S'enrolla i es tanca el final amb una gota d'aigua.
Es posa una mica de sucre dins de motllos de silicona per a magdalenes i es coloca el rotllet a dins. S'empolsina amb sucre moré i es cou al forn uns 20 minuts a 180º
I si volem roses de pitiminí, no hi posem colorant:
Que la gent que us estima us regali roses, mentres sona The Rose cantada per Bette Midler. Bon Sant Jordi !
Una gran idea i molt original, Laura!!! Moltes gràcies per participar a l'Enfogona't ;)Petons
ResponEliminaGràcies Laura! Estem super contentes de la teva recepta i ens agrada que siguis valenta i trenquis el gel! petonet
ResponEliminaGràcies, Clara i MArina. M'agrada molt el vostre blog i la proposta del "Enfogona't". Es tracta d'anar sumant, no? A veure si s'anima mes gent
ResponEliminaAbraçades
Caram, m'agrada el teu blog!!! no el teneixia i ja només veure les roses ja m'he dit, aquí hi ha una cuinera que promet!!! jeje, gràcies per passar pel meu blog, i pel comentari.
ResponEliminaQue original aquesta recepta, ha de ser ben bona!!!
Continuaré tafanejant i de pas miraré aquesta proposta per Sant Jordi.
Feliç cap de setmana, bonica!
Apa, quina currada !!!
ResponEliminaT'han quedat super xules!!!
Petonets.
Hauràs de venir al Atelier a fer classes de cuina creativa, la idea m'ha semblat molt bona en el sentit més ampli de la paraula.
ResponEliminaAbraçades
Gràcies, noies! Però jo ho faig nomes per divertir-me i no gosaria donar classes a ningú... De totes maneres, gràcies per la invitació. Us asseguro que estan superbones...
ResponElimina