2/12/2012

Núvols

Els núvols són una de les meves llaminadures preferides. Empalagosos i rosats són el summum de la cursileria. Els originals són típics a Nordamèrica (marshmallows) i és costum menjar-los torrats a la foguera quan es va d'acampada. 

Però una bona excusa per menjar-ne és fer-ne a casa. No són gens difícils com he pogut veure al blog de El món de Juju. I m'he animat a provar-ho per així poder-ne regalar a la Sira la propera vegada que ens veiem.

Necessitem:
1 bossa (+ una cullerada) de gelatina de maduixa
2 bosses de gelatina neutra
300 gr. de sucre
200 ml d'aigua mineral
Sucre llustre (o Maizena)
(o les proporcions equivalents en menor o major quantitat)

Es posa l'aigua al foc. Quan arrenqui el bull afegim les gelatines i el sucre. Es deixa coure a foc mig 10 minuts sense parar de remenar. Un cop passats els 10 minuts, es retira el pot de foc i es deixa refredar un quart d'hora.

Es bat amb la batedora de varetes fins que agafi textura de merenga i es posa en un motllo de silicona (o en un altre pintat amb oli de girasol). Es deixa refredar unes 12 hores.

Un cop quallat, es desemmotlla la pasta obtinguda i es talla en forma de cubs. S'arrebossa amb sucre llustre o Maizena (si no es vol tan dolç)

I per una llaminadura cursi, que millor que una "tendresa" musical: Try a Little Tenderness de The Commitments (2001)

5 comentaris:

  1. Com els de tota la vida, però fets a casa! Quina bona idea!!!

    Salutacions!
    Anna

    ResponElimina
  2. estan bons, veritat???? si et sembla bé penjo la teva foto al facebook, que tinc un apartat de gent que ha fet receptes del món de juju! ;P petonets guapa

    ResponElimina
  3. Núvols fets a casa.. quina idea més guai. Quan tingui un ratet en faré per sorprendre la meva filla (que és ultrallaminera)

    ResponElimina
  4. Oooooh!! Havia vist la recepta en un blog de cuina americana ja fa temps. El meu fill es tornarà boig amb aquests núvols!! jejeje

    Una abraçada!

    Eva

    ResponElimina