Roques suïsses
Les hem fet de xocolata amb llet i palets d'ametlla caramelitzats, però admet altres combinacions: xocolata blanca o negre, altra mena de fruits secs, arrós inflat (crispies)...
Per caramelitzar els palets d'ametlla necessitarem: 200 gr de palets d'ametlla
50 gr de sucre llustre
10 gr de mantega
Es posa l'ametlla i el sucre en un pot i es va removent poc a poc i sense parar fins que s'hagin caramelitzat. Quan estiguin ja fetes, ho retirarem del foc i afegirem la mantega a bocins.
Ho remenarem per que es fongui i posarem la barreja sobre paper de forn, ben repartit per a què es refredi.
Per a fer la roca suïssa, ens caldrà
375 gr de palets d'ametlla caramelitzats
215 gr de xocolata amb llet atemperada (200 si és negra i 225 si és blanca)
Ganache de mojito
És una mena de trufa líquida i la idea es fer un element a mig camí dels postres i el "xupito". Farem servir:
100 gr de suc de llima
75 gr de rom
35 gr de sucre moré
fulles de menta fresca
220 gr de xocolata blanca
[pendent que en Marc validi les proporcions]
Es ratlla la pell de la llima amb ratllador. Mentrestant es va fonent la xocolata blanca al microones, a tandes de 30 segons. Entre tanda i tanda es remena fins que està ben desfeta
Es barreja el suc de llima i el rom. S'escalfa al microones, evitant que superi els 40º, que és la temperatura que s'evapora l'alcohol. Es renten les fulles de menta i es piquen ben finetes. S'aboca la xocolata fosa a la barreja de rom i llima, es deixa refredar i s'afegeix la menta picada. S'emulsiona amb el minipimer. Es mulla la vora del vas amb rom i es fa la corona de sucre moré. S'afegeix un brot de menta per decorar.
Piruletes
Simplement s'atempera xocolata negre o amb llet. Un cop fos, es col·loca en una mànega pastissera i es fan tota mena de formes sobre una làmina de plàstic. Prèviament hem col·locat una brocheta de fusta per a fer de mànec.Es decoren amb "lacasitos" o fruita liofilitzada (pinya, frambuesa, cirera....)
Boles de trufa de Bailey's
80 gr de nata per muntar (35% MG)
2 gr de café soluble (1 sobre)
c/s Bailey's
c/s cacau en pols
Es fon la cobertura. Es fa bullir la nata amb el café soluble i un cop agafa el bull es bolca sobre la cobertura fosa. Es bat fins que emulsioni i es lliga la ganache. S'afegeix el Bailey's a gust
Es deixa reposar 24 hores a la nevera tapat amb paper film a pell. Es fan boles amb la pasta i s'arrebossen amb cacau en pols amarg
I desprès d'aquesa sobredosi de xocolata, segur que tenim l'ànim pels núvols i podem escoltar Smile interpretat per una increible saxofonista australiana: Amy Dickson
Cuinejar: quina paraula més bonica!
ResponElimina